SSRA jatkaa voittoputkessa – nyt kaatui Oulussa viime kevään finalisti

SSRA venytti voittoputkensa F-liigan naisten tasolohko A:ssa jo neljään, kun se kaatoi kotonaan viime kevään finalisti SB-Pron 2-1. Kauden 12 tappiolla avanneet oululaiset ovat sen jälkeen kaataneet peräkkäin FBC Loiston, Kooveen, EräViikingit ja nyt SB-Pron.

Tänään sadannen liigaottelunsa pelannut Essi Ronkainen laukoi SSRA:n kuudennella minuutilla johtoon, ja viisi minuuttia ennen erätaukoa Liinu Koivisto iski voitetun laitatilanteen jälkeen eron kahteen kenenkään tuskin arvatessa, että kyseessä olisi jo ottelun voittomaali. SB-Pron Elina Kujala ohjasi ottelun puolivälissä kavennuksen Anu Raatevaaran kaukolaukauksesta, mutta toista kertaa ei Pro kyennyt kotijoukkueen maalissa mainiosti torjunutta Aino-Kaisa Lyttistä ohittamaan. Lyttinen kirjautti tänään peräti 24 torjuntaa, kun toisessa päässä Milla Jaatinen puuttui peliin vain 11 kertaa. Jobinpostia SSRA:lle toi puolustaja Julia Kaanin pelin päättyminen loukkaantumiseen kahdeksan minuuttia ennen ottelun loppua.

Lohkon toisessa ottelussa FBC Loisto kaatoi kotonaan Kooveen 6-5 ja kasvatti eron kuudentena olevaan SB-Prohon jo viiteen pisteeseen. Tänään Emilia Kurppa laukoi toisen erän aluksi Loiston jo 5–1-johtoon, mutta sen jälkeen tie voittoon mutkistui. Kiia-Mari Avikainen ja Nita Heino kavensivat, ja Eerika Kosken 6–3-osuman jälkeen Kalpana Tarvainen ja Riikka Valkamo nostivat vieraat jo maalin päähän. Siihen osumien latominen kuitenkin tyrehtyi, ja päätösjakso pelattiin nollille. Lähimpänä Kooveen tasoitus oli Saimi Lehdon osuessa harhautusten jatkoksi ylärimaan kolme minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta aikalisän jälkeinen rutistus ilman maalivahtia jäi vierailta tänään sekavaksi.

F-liigan naisten tasolohko B:ssä Welhot nousi O2-Jyväskylän ohi kolmanneksi kaataessaan kotonaan jatkoajalla Pirkat 4-3.

Pinja Myllymäen päivän toinen maali siirsi Pirkat toisen erän lopulla johtoon, mutta Lotta Lindin tasoitus päätösjakson puolivälissä siirsi ratkaisun jatkoajalle. Urakointi päättyi ajassa 62.48, kun Silva Jääskeläinen kiemurteli itsensä kulmasta kahden vastustajan välistä sektoriin ja kiskaisi ratkaisupallon takayläkulmaan.

Lohkokärki SaiPa jatkoi voittoputkeaan kaatamalla kotonaan nousija Blue Foxin 7-1. Vieraat kavensivat vielä avauserän lopulla tilanteeksi 2-1, mutta Saana Karilahti kasvatti eroa toisessa erässä ja sinetöi hattutemppunsa kolmannessa, jonka SaiPa vei peräti 4-0. Päivän pistehai oli kuitenkin neljä osumaa syöttänyt Juuli Hakkarainen.

SaiPa johtaa lohkoa nyt peräti 17 pisteellä, kun kakkonen Helsinki United joutui tyytymään yhteen taipuessaan Sipoossa rangaistuslaukauksilla ÅIF:lle 4-3. Kahdesti tappiolla ollut United nousi kolmannessa erässä Milla Koskenniemen maalilla hetkeksi johtoon, mutta kotijoukkueen Mira Oksman kuittasi vain neljä minuuttia myöhemmin. Rangaistuslaukauskisassa Monica Haapala, Kaisa Kantokorpi ja Ella Sundqvist upottivat ÅIF:lle lisäpisteen tuoneet pallot.