SPV yllätti TPS:n – isot pisteet taistelussa pudotuspelipaikasta

Pudotuspelipaikasta taisteleva SPV otti isot kolme pistettä kaatamalla terävillä vastaiskuilla kotonaan sarjanelonen TPS:n 5-2. Peliveljillä on nyt kolmen pisteen etumatka viivan alapuolella vaanivaan EräViikinkeihin.

TPS karkasi Seinäjoella kahdesti johtoon ensin Toni Salmisen ja sitten Ville Hirvisuon ylivoimamaaleilla, mutta Janne Autio ja Aaro Tammiranta nostivat kotijoukkueen tasoihin. Ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä SPV:n tavaramerkillä eli omasta päästä nopeasti pitkällä syötöllä lähtevillä suorilla hyökkäyksillä. Ensin viimeisteli Juuso Keskinen sijoituksella takatolpan juureen ja sitten Aaro Tammiranta Keskisen poikkisyötöstä. SPV:n voiton kruunasi maalivahti Rasmus Hasu, joka nappasi pallon torjunnan jälkeen kopiksi ja lähetti sitten avausheitolla Konsta Haukkalan linkoamaan loppunumerot laidasta tyhjään verkkoon. Juuso Keskinen ehti voittomaalinsa lisäksi syöttää SPV:n maaleista kolme.

Tärkeän kotivoiton otti tänään myös Karhut, joka kukisti LASBin 5-4 ja nousi Nurmon Jymyn ohi suoran säilyjän sijalle 11. Aluksi laukoi Tiitus Salokangas LASBille kahden maalin vierasjohdon, ja neljän perättäisen kotijoukkueen osuman jälkeen oli taas vieraiden vuoro nousta kolmannen erän alussa tasalukemiin 4-4. Ratkaisu nähtiin kolme ja puoli minuuttia ennen loppusummeria LASBin Joni Puolakan istuessa kaksiminuuttista työntämisestä. Juuso Ahola lähetti pitkän diagonaalisyötön halki puolustusnelikon ja Eero Vanhatalo laukoi komeasti voittomaalin.

Illan isoin tasoero nähtiin Jyväskylässä, jossa Happee murjoi jumbo Tiikerit selvin numeroin 9-3. Eroa alkoi syntyä avauserässä, kun Roni Laasonen, Vertti Seppälä ja uudelleen Laasonen laukoivat isännät alle kahdessa minuutissa kolmen maalin johtoon. Tiikerit nousi avauserän lopulla vielä tilanteeseen 4-2, mutta toisesta erästä alkaen Happee kasvatti eroa tasaisesti. Vertti Seppälä, Eemil Ukkonen ja Roni Laasonen olivat kotijoukkueen kahden maalin miehet. Tiikerien iloksi jäivät Aleksi Lindgrenin ja Roni Lehtimäen uran ensimmäiset liigamaalit.