EräViikingit karkasi Loiston vielä nukkuessa

F-liigan naisten A-lohkon illan ainoassa ottelussa EräViikingit kaatoi kotonaan FBC Loiston 3-2 tehtyään kaikki maalinsa avauserässä kymmenessä minuutissa.

Turusta matkustanut FBC Loisto ei ollut ottelun alussa selvästikään valmis pelaamaan, ja EräViikingit käytti tilaisuutensa armotta. Manta Likki iski jo avausminuutilla vastapalloon 1-0 puolustajan pyyhkäistyä avaussyötöstään vain pölyt päältä, Sofia Mittentag yllätti Maria Viitalan viuhuvalla sivukierteisellä laukauksella laidasta ja nosti kohta etuyläkulmaan jo 3-0 saatuaan nousta päädystä vapaasti laukaisupaikkaan. Hattutemppukin oli hetkeä myöhemmin sentin päässä Mittentagin laukauksen kimahtaessa takaisin yläputkesta.

Erän lopulla ei Loiston Nea Keihäs onnistunut ohittamaan rangaistuslaukauksesta Laura Loisaa, mutta vielä ennen taukoa Maija Väätäjä lakaisi takatolpalta kavennuksen Eerika Kosken syötöstä. Toisen erän päätösminuutilla Olivia Pietilä jatkoi vielä melkein samoilta jalansijoilta Loiston maalin päähän viidellä kolmea vastaan, mutta siihen maalinteko tänään päättyi. Päätösjaksolla ahdisti Loisto Laura Loisan kuuteen torjuntaan Maria Viitalan päästessä kolmella, mutta verkkoon saakka ei saatu yhtäkään palloa.