Uutiset

F-liigan seurat kokoontuivat - tavoite yhä pelata varsinaisen aikataulun mukaisesti

F-liigan seuroilla on yhteinen halu pelata runkosarja maaliin normaalin aikataulun mukaisesti.

Sekä miesten että naisten sarjan joukkueet ovat olleet tiiviisti yhteydessä koronatilanteen pahennuttua vuodenvaihteen jälkeen.

Torstaina miesten sarjan joukkueet kokoontuivat Teamsin välityksellä päättämään mahdollisesta runkosarjan pitkittämisestä koronatilanteen ja ottelusiirtojen takia myöhemmäksi. Naisten sarjan joukkueet A-lohkon osalta on kutsuttu koolle maanantaille 31.1.

Konsensus oli kuitenkin selvä: miesten sarjassa ensisijainen tavoite on pelata runkosarja loppuun lauantaihin 5. maaliskuuta mennessä. Mikäli ottelusiirtojen tilanne pahenee, ovat sunnuntai 6. päivä sekä seuraava viikko 13. maaliskuuta asti mahdollisia varapäiviä otteluille.

– Ensisijainen tavoite on saada runkosarja pakettiin 5. maaliskuuta mennessä. Tässä tilanteessa koettiin kuitenkin tärkeäksi, että jätämme viikon tilaa, mikäli tilanne ottelusiirtojen suhteen pahenee, F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen avaa.

F-liiga ja seurat tarkkailevat koronatilannetta ja terveysviranomaisten ohjeistuksia päivittäin. Tavoite on pelata runkosarja loppuun asti – turvalliset olosuhteet varmistaen.

-Yleisesti ottaen tilanne F-liigan joukkueille on erittäin vaikea, sillä otteluiden pelaaminen ilman yleisöä on kohtuutonta. Jokainen seuraorganisaatio toimii äärirajoilla ja taloudellinen kantokyky on oleellisesti heikentynyt. F-liigan joukkueet ovat toimineet esimerkillisesti noudattaessaan viranomaisen korona-ohjeita ja ovat valmiudessa avaamaan ovet yleisölle vaikka heti. Sen seurat olisivat enemmän kuin ansainneet.

Kuvituskuva: Anssi Koskinen