PSS voitti Turussa, Classic Tampereen ykkönen

F-liigan naisten tasolohko A:ssa pelattiin perjantaina kaksi ottelua, kun kärkijoukkue PSS kaatoi vieraissa FBC Loiston 7-4 ja Classic nousi kotonaan 5–3-voittoon Kooveesta.

PSS nakutteli Turussa taululle pelin puoliväliin mennessä tylyn 4–0-johdon, mutta kolmannen erän alussa Loisto kavensi kahdella salamamaalilla. Pallon keskiviivalla ryöstänyt Tessa Sauvonsaari karkasi uittamaan läpiajosta ensimmäisen liigamaalinsa, ja keskialoituksen jälkeen Loisto nappasi pallon uudelleen. Kaksi syöttöä myöhemmin Linnea Nevalainen kiskaisi etukulmaan tilanteeksi 2-4. Viimeisellä kympillä Jasmin Saario ja Jelena Zurbriggen kuitenkin varmistelivat osumillaan mestarien voittoa ennen kotijoukkueen kahta kavennusta ja Elina Hautojärven nostamaan illan päätösosumaa.

Tampereen derbyssä laukoivat Kaie Sinor ja Aino Lahti Kooveelle avauserässä kahden maalin johdon, mutta Classic tuli Alisa Pölläsen osumalla maalin päähän ja otti otteen toisessa erässä itselleen. Jenni Torkki, Meri Jokinen kahden pelaajan ylivoimalla ja Natalia Pitkäkangas muuttivat tilanteen Classicin 4–2-etumatkaksi. Ottelun viimeisellä viisiminuuttisella Suvi Hämäläinen nosti Classicille vielä viidennen maalin ennen Veera Vileniuksen kuudella neljää vastaan laukomaan lohtukavennusta. Kooveen kokoonpanossa nähtiin myös paluun liigatasolle tehnyt lajilegenda Jenni Morottaja (alakuvassa), jonka tilastoihin merkittiin yksi laukaus.