SPV kaasutti karkuun ja kohti pudotuspelejä – EräViikinkien paikka tiukassa

Seinäjoen Peliveljet varmisteli pudotuspelipaikkaansa, kun se kaatoi F-liigan perjantain ainoassa miesten ottelussa vieraissa EräViikingit 6-3. Seitsemäntenä komeilevalla SPV:llä on nyt kuuden pisteen etumatka viivan alapuolella kärkkyvään EräViikinkeihin. Helsinkiläiset taistelevat kahdeksannesta sijasta ottelun vähemmän pelanneen ja pisteen edellä olevan OLS:n kanssa.

Tänään EräViikingit käväisi sekä ensimmäisessä että toisessa erässä johdossa, mutta SPV kaasutti karkuun heti kolmannen alussa. Jo sen avausvaihdossa vieraat voittivat pallon EräViikinkien huonon hyökkäyspään sisäänlyönnin jälkeen, ja Juuso Keskinen kaasutti puolustaja Tuomas Ahon ohi nostamaan takakulmaan voitto-osuman. Kotijoukkueen otettua turhahkon jäähyn Sami Koski sijoitti elegantisti ylivoimalla eron jo kahteen, ja vielä ennen erän puoliväliä Aaro Tammiranta napautti irtopallosta illan toisensa. Kahden maalinsa lisäksi Tammiranta kirjautti yhden syöttöpisteen.

Sami Koski on nyt tehnyt urallaan runkosarjassa ja pudotuspeleissä yhteensä 999 tehopistettä. Enempään ovat yltäneet vain Henri Johansson (1222) ja Mikko Kohonen (1051).

EräViikinkien iloksi jäi Benjamin Tenhosen ensimmäinen liigamaali.

Arkistokuva: Juha Käenmäki