Helsinki United katkaisi SaiPan 18 ottelun voittoputken

F-liigan naisten B-lohkossa oli tänään ohjelmassa odotettu kärkiottelu, jossa kauden kaikki 18 otteluaan voittanut SaiPa matkasi kakkosena olevan Helsinki Unitedin vieraaksi. Tänään voittoputki katkesi, sillä kotijoukkue oli parempi maalein 3-2.

Tänäänkin SaiPa kuittasi Helsinki Unitedin avausmaalin Miisa Turusen ylivoimaosumalla, ja toisen erän aluksi sarjan maalikärki Turusella oli mahdollisuus johtomaaliin rangaistuslaukauksesta, joka kuitenkin epäonnistui. Erän puolivälissä Veera Lokka laukoi SaiPan ensi kertaa johtoon, mutta kaksi minuuttia ennen taukoa Laura Jääskeläinen nosti Helsinki Unitedin rinnalle. Kolmannen erän ainoan ja illan voittomaalin iski ylivoimalla kotijoukkueen Henriikka Keinänen jo erän alkuun eikä SaiPa saanut enään rakennettua kunnon tasoituspainetta edes ilman maalivahtia yrittäen.

Lohkon päiväottelussa kaksikko Katriina Louna (2+1) – Iina Latvala (1+2) nousi pääosaan, kun O2-Jyväskylä kaatoi vieraissa Steelersin 5-2. Steelers vei vielä avauserän Ilona Ihalaisen maalilla 1-0, mutta toisessa Louna laukoi kaksi maalia ja Latvala syötti yhtä monta keskisuomalaisten kiriessä 1–3-johtoon. O2-Jyväskylällä oli varaa hukata päätösjaksolla kaksi rangaistuslaukausta mutta voitto varmistui Roosa Pelto-Arvon maalilla ja Iina Latvalan lopussa tyhjiin nostamalla osumalla.

Welhot otti jo viidennen perättäisen voittonsa, kun ÅIF kaatui Kuopiossa 4-1. Anna-Reetta Tölli ja Miia Murtorinne laukoivat kotijoukkueelle puoleen peliin kahden maalin johdon, mutta vain 19 sekunniksi ennen kuin ÅIF:n Katri Ojalan kavennus takasi jännityksen melkein ottelun loppuun saakka. Welhojen voitto sinetöityi lopussa erikoistilanteilla, kun ensin Lotta Lindi teki ylivoimalla tilanteeksi 4-1 ja Silva Jääskeläinen osui vielä loppunumerot tyhjään verkkoon.

Naisten tasolohko A:ssa pelattiin sunnuntaina yksi ottelu, ja siinä PSS:n Emmi Pölönen piti maalinsa puhtaana mestarien kaataessa lohkon jumbona olevan Kooveen tylysti 8-0.  Fanny Holmbergin kaksi osumaa sekä Jelena Zurbriggenin maali saattelivat PSS:n jo ensimmäiselle tauolle 3–0-johdossa, ja tahti jatkui tasaisena loppuun saakka. Fanny Holmberg merkkautti lopulta hattutempun Ella Holmbergin sekä Julia Turusen kootessa tehot 1+1. Emmi Pölösen nollapeli irtosi 16 torjunnalla.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää