Uutiset

Miten F-liiga pärjäsi viestinnällisesti vuonna 2021?

Vuosi 2021 oli F-liigan historian ensimmäinen kokonainen kalenterivuosi. Kokosimme alle, miten mennyt vuosi sujui viestinnällisesti.

F-liiga näkyy omien verkkosivujen ohella sosiaalisen median kanavissa tällä hetkellä Instagramissa, Facebookissa, TikTokissa, Twitterissä ja Youtubessa, joissa seuraajia oli vuoden lopussa yli 26 000 kappaletta. Seuraajamäärä kasvoi vuoden aikana hieman yli 8 100 seuraajalla.

Varsinkin videot ovat olleet vuoden aikana suosittuja. Pelkästään IG-reels ja TikTok-videoita on katsottu sosiaalisessa mediassa jo yli 7,5 miljoonaa kertaa.

Postauksia F-liigan somekanaviin tehtiin vuoden aikana yli 5600 kappaletta.

– Varsinkin videoiden katselumäärät todistavat, että huippusalibandy kiinnostaa. Muun tärkeän perusviestinnän ohella Instagram sekä TikTok ovat osoittautuneet tärkeiksi kanaviksi osana sosiaalisen median viestintää, F-liigan viestintäpäällikkö Ilari Isotalo summaa.

Instagramin kasvu näkyy myös tilastoissa: F-liiga kiilasi alustalla syksyn aikana maailman seuratuimmaksi salibandyliigaksi. Kotimaisten urheilusarjojen vertailussa F-liiga on kolmantena.  Kaikki kanavat mukaan lukien F-liiga on sosiaalisessa mediassa tällä hetkellä kuudenneksi seuratuin urheilusarja.

– F-liigan matka on vasta alussa, mutta tällaiset lukemat antavat uskoa tulevaan. On ollut ilo huomata, kuinka myös yhteistyö seurojen kanssa on tiivistynyt menneen vuoden aikana. F-liigan tilien ohella seurojen seuraajamäärät ovat mukavasti kasvu-urilla.

– Samalla pitää jakaa kehuja myös pelaajille, jotka ovat jo toisena kautena putkeen innostuneet heittäytymään gif-animaatioihin pelaajakuvausten ohessa. Giffejä on pyöritetty sosiaalisessa mediassa jo yli 82 miljoonaa kertaa.

Fliiga.comin vierailumäärät ovat kasvaneet tasaisesti. Vuoden 2021 aikana verkkosivuilla kävi vierailijoita yhteensä 150 maasta. Yhteensä sivuja avattiin yli 4,6 miljoonaa kertaa menneen vuoden aikana.

Ansaitun median näkyvyys kasvussa

F-liiga on näkynyt mukavasti myös mediassa vuoden 2021 aikana. Syksyllä pelatut MM-kisat näkyivät piristävän myös F-liigan kiinnostusta: mediaesiintymisten määrä kasvoi 11 prosenttia edellissyksystä.

Myös tv-lähetykset ovat menneet vuoden aikana isoja askelia eteenpäin. Syksyllä Ruudun kanssa lanseerattiin uudet studio-ottelut.

– Pitää jakaa kiitosta Ruudun suuntaan mainiosta yhteistyöstä. Uudet studiopelit on otettu lajiyhteisössä iloiten vastaan – ja ne ovat nostaneet tv-tuotteen laatua huomattavasti. Yhteistyö Sanoman kanssa on ollut helppoa ja vaivatonta – paiskimme kimpassa töitä päivittäin, jotta tv-tuote hioutuu vieläkin paremmaksi.

Kumppaniksi F-liigan matkaan?  Kurkkaa lisää digitaalisista kumppanuuksista ja hyppää mukaan huippusalibandyn kasvutarinaan!

Kuvituskuva: Juhani Järvenpää