Mestari PSS:lle toinen perättäinen nollapeli – Classic nöyrtyi 9-0

F-liigan hallitseva mestari PSS piti jo toisen kerran peräkkäin maalinsa puhtaana, kun se kaatoi kotonaan Classicin 9-0. Viimeksi porvoolaisten verkkoon on saatu pallo 28. tammikuuta Turussa, kun FBC Loiston Tessa Sauvonsaari onnistui kavennuksessa ajassa 57.33.

Tänään sinnitteli takavuosien dynastiajoukkue Classic ilman takaiskua runsaat 11 minuuttia, sitten Rina Rautala ja Milja Saarikoski laukoivat heti avauserässä lopulta voittoon riittäneet osumat. Toisessa erässä PSS venytti Classicin verkkoa viidesti ja päätösjaksolla vielä kahdesti. PSS:n riveistä löytyi tänään seitsemän eri maalintekijää, ja Jasmin Saario kokosi tehokkaimpana pistesaldon 1+2.

Paluun PSS:n tolppien väliin kahden ottelun poissaolon jälkeen tehnyt Arla Salo ansaitsi nollapelinsä 17 torjunnalla. Classicin maalilla teki Emma Mannila 27 minuutin jälkeen tilaa 2005 syntyneelle Julia Saariselle, jolle peliminuutit liigassa olivat uran ensimmäiset.

Yksi ottelu pelattiin myös B-lohkossa, jossa ÅIF nousi kahden pisteen päähän o2-Jyväskylästä kaatamalla keskisuomalaiset kotonaan rangaistuslaukauskisan jälkeen 5-4. ÅIF karkasi avauserässä jo 3–1-johtoon, mutta vieraat kirivät rinnalle ja yhdeksän minuuttia ennen loppua Katriina Lounan osumalla jopa edelle. Minuuttia myöhemmin Mikaela Backman kuitenkin laukoi varsinaisen peliajan tulokseksi 4-4. O2-Jyväskylällä oli kolme ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa mahdollisuus vielä rangaistuslaukauksesta, mutta Iina Latvala ei tällä kertaa onnistunut. Rangaistuslaukauskisan ainoa onnistuminen nähtiin vasta viidennessä parissa, jossa ÅIF:n Bea Karling ohitti vieraiden vahti Tanja Matilaisen.

Arkistokuva: Jarmo Koskela

Kumppaniksi F-liigan matkaan? Kurkkaa tästä lisää digitaalisista kumppanuuksista ja hyppää mukaan huippusalibandyn kasvutarinaan!