Mestari PSS päästi pitkästä aikaa maalin mutta jatkaa voittoputkessa

Verkkonsa 144 minuuttia ja 28 sekuntia puhtaana pitänyt Porvoon Salibandyseura päästi pitkästä aikaa maalin, kun EräViikinkien Jenni Rautanen tänään runnoi pallon toisessa erässä ohi Arla Salon. F-liigan mestari oli toki ehtinyt ennen takaiskua latoa jo nopean 3–0-johdon ja otti lopulta viidennen perättäisen voittonsa lukemin 8-4.

Edellisen maalin PSS:n verkkoon oli ennen mestarien kahta peräkkäistä nollapeliä tehnyt FBC Loiston Tessa Sauvonsaari 28. tammikuuta Turussa.

Tänään EräViikingit nousi parhaimmillaan lukemiin 3-2 ja PSS:n uuden repäisyn jälkeen päätöserän puolivälissä vielä tilanteeseen 5-4, mutta jo seuraavassa vaihdossa Milja Saarikoski kasvatti taas eroa. Ottelun hahmo oli maalillaan ja kolmella syöttöpisteellään kotijoukkueen Ella Sundström.

A-lohkon lauantain toisessa ottelussa FBC Loisto varmisteli viidettä sijaansa kaatamalla kotonaan SSRA:n rangaistuslaukauksilla 5-4. Kotijoukkue näytti jo karkaavan Clara Grönbergin laukoessa päätöserän alussa tilanteeksi 4-2, mutta oululaiset tulivat viimeisellä kympillä. Sanni Uimarihuhta kavensi ylivoimalla, ja maalivahti Aino-Kaisa Lyttisen juostua vaihtoon Noora Leinonen tasoitti pelin kaukolaukauksella. Voittaja katsottiin maalittoman jatkoajan jälkeen rangaistuslaukauskisassa, jonka kuudennessa parissa Loiston Nea Keihäs upotti oman pallonsa maaliin ja maalivahti Maria Viitala peitti SSRA:n Liinu Koiviston yrityksen.

Tasolohko B:ssä olivat paikkansa pudotuspelikarsinnoissa jo varmistaneet SaiPa ja Helsinki United saattaneet jo nostaa jalkaa kaasulta, kun SaiPa koki kauden toisen tappionsa hävitessään kotonaan O2-Jyväskylälle 4-5 ja United taipui lohkojumbo Steelersille rangaistuslaukauksilla 4-5.

SaiPa johti vielä 12 minuuttia ennen kotiottelunsa loppua peliä 4-2, mutta keskisuomalaisten loppurynnistys oli liikaa. Johanna Väliaho laukoi O2-Jyväskylälle ensin kavennuksen ja Katriina Lounan vain yhdeksän sekuntia myöhemmin iskemän tasoituksen jälkeen vielä pelin voittomaalin.

Helsinki United puolestaan oli 12 minuuttia ennen täyttä aikaa tappiolla 2-4 mutta nousi Henriikka Keinäsen ja Anni Rainion osumilla tasoihin. Voittomaalia ei ennakkosuosikki saanut aikaan edes jatkoajalla, ja rangaistuslaukauskisassa vei lisäpisteen Hämeenlinnaan Steelers Iida Elorannan iskettyä kisan ainoan maalin heti ensimmäisellä kierroksella.

Pois putoamiskarsintapaikalta mielivä ÅIF löi kotonaan Welhot 5-1 ja nousi juuri viivan yläpuolella olevan vastustajansa kanssa tasapisteisiin. ÅIF rakensi Oona Hämäläisen yhdellä ja Camilla Granqvistin kahdella osumalla kolmen maalin johdon, joka kesti ottelun loppuhetkille saakka. Welhojen yritys ilman maalivahtia tuotti Kiia-Maria Kurun kavennuksen mutta vastapainoksi myös kaksi palloa tyhjään verkkoon.

Pirkat kaatoi Blue Foxin 4-2 vaikka oli vielä kolmannessa erässä kaksi maalia tappiolla. Krista Siukolan kahdella ja Viivi Tiilikaisen yhdellä osumalla kelkka kuitenkin kääntyi, ja viimeisellä minuutilla Sonja Korhonen nosti vielä päätöslukemat tyhjiin.

B-lohkon päätöskierros pelataan sunnuntaina.

Arkistokuva: Jarmo Koskela

Kumppaniksi F-liigan matkaan? Kurkkaa tästä lisää digitaalisista kumppanuuksista ja hyppää mukaan huippusalibandyn kasvutarinaan!