EräViikinkien pudotuspeliunelma elää – Oilers taipui Mosahallissa

EräViikingit elvytti toiveitaan pudotuspelipaikasta yllättäessään kotonaan Tapanilan Mosahallissa sarjanelonen Oilersin 7-3.

Helsinkiläiset toipuivat Justus Kainulaisen Oilersille laukomasta nopeasta 0–2-johdosta ja nousivat toisen erän lopussa ylivoimalla ensi kertaa johtoon Marko Juseliuksen Joakim Lundin poikkisyötöstä sivaltamalla laukauksella. Daniel Tenhosen päätöserän rebound-osuman jälkeen Oilers kykeni vielä Matias Juurannon karvauksellaan Tuomas Iiskolalle pohjustamaan salamakavennukseen, mutta siihen Öljymiesten maalihana sulkeutui. Loppuminuuteilla EräViikingit onnistui komistelemaan numeroita, kun Mika Moilanen, Joakim Lund ja Tommi Rosendahl löivät pallon tyhjään verkkoon.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Seinäjoella aloitettiin ottelu SPV–Nokian KrP juhlallisuuksilla, kun Peliveljien paidassa kolme liigamestaruutta voittaneen Mikko Kohosen pelipaita nousi hallin kattoon. Paikalla olivat sopivasti myös kaksi muuta F-liigassa 1000 pisteeseen yltänyttä pelaajaa: KrP:n Henri Johansson ja SPV:n Sami Koski. Nokialaiset olivat lopulta ikäviä juhlavieraita viedessään kaikki kolme sarjapistettä mukanaan 6–3-voitolla. Vielä toisen erän alussa Ville Kuusela iski SPV:lle 1–1-tasoituksen, mutta sittten Joonatan Kovanen, Valtteri Viitakoski ja Nico Jonaeson nakuttelivat vieraat tavoittamattomaan johtoon. Tämän illan pörssihai oli Nokian Joona Rantala kahdella maalilla ja yhdellä syöttöpisteellä.

Juha Käenmäen ottelukuviin

OLS otti jo kolmannen perättäisen voittonsa kaataessaan kotonaan jumbo Tiikerit selvästi 8-3. Olli Kinnunen, Petri Niemelä, Aapo Rantaniemi ja Valtteri Parviainen laukoivat 15 minuutissa taulule neljän maalin johdon, josta vantaalaiset vieraat eivät enää toipuneet. Oulun ottelun tehomies oli voittajien maaleista kolme syöttänyt Kimi Vänttilä.

Ari Arolan ottelukuviin

Selkeä oli tasoero tänään myös Hämeenlinnassa, jossa sarjakärki Classic kukisti kaksi edellistä otteluaan voittaneen Steelersin 12-6. Mestarit ratkaisivat voiton nopeasti, kun Konsta Tykkyläinen, rangaistuslaukauksesta onnistunut Ville Lastikka, Mikko Leikkanen ja kahdesti osunut Tuukka Salo muuttivat 11 minuutissa tilanteeksi 0-5. Kymmenen Classicin pelaajaa pääsi tänään maalin makuun Tuukka Salon (2+2) ja Ville Lastikan (2+1) ollessa pistekärjet. Neljän pisteen pelaaja löytyi Teräsmiehistäkin, sillä Teuvo Kinnunen laukoi hattutempun ja syötti yhden maalin.

Classicilla on sarjakärjessä nyt yhdeksän pisteen etumatka Nokian KrP:hen, josta TPS on kahden pisteen päässä. Viimeisellä pudotuspelipaikalla kahdeksantena oleva SPV on neljä pistettä edellä ottelun vähemmän pelannutta EräViikinkejä.

Pääkuva: Juhani Järvenpää