Uutiset

Ottelun Helsinki United–Steelers videotutkintapyynnöstä ei rangaistuksia

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt rangaistuksia 12.2. pelatun F-liigan tasolohko B:n ottelun Helsinki United-Steelers tilanteesta, josta Helsinki United oli tehnyt videotutkintapyynnön.

Helsinki Unitedin Riina Latvakoski sai osuman päähänsä kontaktitilanteessa kahden Steelersin peelaajan kanssa.

Kurinpitodelegaatio perustelee päätöstä näin:

Latvakoski etenee tilanteessa keskustaa kohden parempaan vetopaikkaan. Eloranta seuraa Latvakoskea yrittäen mailallaan peittää Latvakosken vetoa ja pitää samalla kättään Latvakosken selässä. Lehtonen tulee tilanteeseen Latvakoskeen nähden etuviistosta ja kurottaa myös mailallaan vetoa peittämään. Vedon lähdettyä Latvakoski on matalassa peliasennossa ja hänen päänsä osuu Lehtoseen. Lehtonen hiljentää ennen kontaktia vauhtiaan eikä tee minkäänlaista taklausliikettä kohti Latvakoskea. Lehtosen käsi nousee tilanteessa, mutta videolta on selvästi nähtävissä, että Lehtosen kohotettu käsi ei osu Latvakoskea pään alueelle. Vaikkei Elorannan toiminnan vaikutusta Latvakosken kontaktiin Lehtosen kanssa voida täysin poissulkea, videotallenteelta ei ole voitu todeta Elorannan työntäneen Latvakoskea ja Latvakosken pääosumaan johtava kontakti on pääosin ollut seurausta hänen omasta toiminnastaan nopeassa vetotilanteessa.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: