Uutiset

Simo Leppänen Welhojen liigajoukkueen peräsimeen

Welhojen naisten liigajoukkue ”Welhottarien” päävalmentaja vaihtuu seuraavalle sarjakaudelle. Uudeksi päävalmentajaksi on nimetty Simo Leppänen, jolle kuluva kausi on toinen Welhojen miesten edustusjoukkueen peräsimessä.

Seura tiedotti vaihdoksesta perjantaina. Samalla Welhot kertoi kohdistavansa tällä kaudella naisten päävalmentajana toimineen Henri Niskasen työpanosta puolestaan jatkossa entistä enemmän poikajunioreiden toimintaan.

Leppänen on tulevasta tehtävästään innoissaan, joskin fokus on tällä hetkellä luonnollisesti edelleen täysin kuluvassa kaudessa:

– Olen otettu ja fiiliksissä siitä, että pääsen tulevalla kaudella luotsaamaan Welhottaria. Joukkueessa on tehty äärettömän mahtavaa työtä viime vuosien aikana, kiitos siitä kuuluu isosti menneille päävalmentajille Panulle (Lappi) ja Henrille (Niskanen) tiimeineen. Saan käsiini todella lahjakkaan ja potentiaalisen joukkueen, jonka valmentamista odotan innolla. Olen valmentanut naisia aiemmin monia vuosia ja koen, että valmennustyylini tietyllä tapaa osuu aika hyvin yhteen naisten ja naisten salibandyn kanssa. Odotan ensi kaudelta paljon ja uskon, että tämä joukkue pystyy, ja on valmis ottamaan jälleen sen seuraavan askeleen kohti Suomen terävintä kärkeä.

– Keskittyminen ja ajatukset ovat kuitenkin tällä hetkellä vielä täysin Welhojen miesten projektissa, ja Divarissa säilymisessä – taistelemme sarjapaikastamme viimeiseen asti. Kun kausi saadaan miesten kanssa aikanaan päätökseen, niin vasta sen myötä myös oma fokus siirtyy ensi kauteen ja Welhottarien luotsaamiseen.

Welhojen toiminnanjohtajan Panu Lapin mukaan seuran tavoitteena on vahvistaa naisten joukkueen toimintaympäristöä ja taustoja:

– Joukkueen urheilullinen prosessi on vahvistunut vuosi vuodelta. Esimerkiksi panostukset fysiikkavalmennukseen sekä harjoittelun toteuttaminen yhteisharjoituksina poikajoukkueiden kanssa ovat nostaneet joukkueen arjen laatua merkittävästi. Otteet kaukalossa ovat olleet ajoittain erittäin vakuuttavia, mutta niiden epätasaisuuden myötä joukkue on jäänyt asettamistaan tulostavoitteista. Uskon, että tämäkin kausi oli tältä osin varsin opettavainen, ja joukkue on ensi kaudella jälleen valmiimpi ottamaan sen seuraavan stepin eteenpäin.

– Pelkkä urheilullisen prosessin kehittyminen ei kuitenkaan riitä – myös joukkueen tukitoimintojen ja taustaorganisaation pitää olla riittävällä tasolla. Olen kuitenkin luottavainen sen suhteen, että pystymme ottamaan askeleita eteenpäin myös tällä sektorilla.

Joukkueen taustaorganisaation rakentaminen on parhaillaan käynnissä aiemmin joukkueen manageriksi nimetyn Tanja Kamaja-Miskalan johdolla. Taustaorganisaation kasaaminen on lähtenyt liikkeelle vauhdilla; tiistaina järjestetyssä ensimmäisessä palaverissa oli mukana peräti 16 henkilöä, jotka ovat valmiina antamaan oman panoksensa joukkueen toiminnan tukemiseen.

– On ollut aivan mahtavaa huomata, millainen innostus ja yhteisöllisyys joukkueen ympärillä vallitsee. Paljon on varmasti tekemistä edessä, mutta yhdessä tekemällä meillä on mahdollisuudet mihin vaan. Tiistaina oli koossa jo upea joukko ihmisiä, ja tavoitteenamme on vahvistaa tuota joukkoa edelleen, Kamaja-Miskala iloitsee.

Lapin mukaan myös joukkueen kasaaminen etenee positiivisissa merkeissä:

– Olemme jo hyvän aikaa suunnitelleet tulevaa kautta, ja pitäneet nykyiset pelaajamme tässä prosessissa mukana. Tällä hetkellä näyttää siltä, että vaihtuvuus tulee olemaan suhteellisen pieni – se helpottaa oleellisesti myös tuloksen tekemistä, kun joukkue pysyy pääsääntöisesti kasassa. Toki samanaikaisesti haluamme myös edelleen vahvistaa nykyistä joukkuettamme. Siihen näen meillä olevan hyvät mahdollisuudet, sillä meillä on tarjota urheilullisesti laadukas toimintaympäristö. Lisäksi Itä-Suomen yliopisto, Savonia Ammattikorkeakoulu ja Kuopion alueen urheiluakatemia tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden yhdistää urheilu ja opinnot eri koulutusaloilla.

Tietoa pelaajasopimuksista, valmennusryhmästä sekä muista joukkueeseen liittyvistä asioista julkaistaan myöhemmin Welhojen kanavissa.

Kuva: Esa Jokinen