TPS ja Oilers herkuttelivat selvät kotivoitot

F-liigassa nähtiin sunnuntaina kaksi murskanumeroista kotivoittoa, kun TPS kaatoi Kupittaalla OLS:n 11-1 ja Oilers Tapiolassa Karhut 14-6.

TPS teki juonen selväksi jo alussa vieden ensimmäisen erän 4-1, vaikka OLS:n Petri Niemelä maalivahti Vinski Kivilompolon syötöstä 2–1-kavennuksen laukoikin. Marius Suominen ja Janne Hoikkanen kasvattivat eroa ennen ensimmäistä taukoa. Toisen erän ainoaksi osumaksi jäi Janne Nurmisen kotijoukkueelle laukoma viides maali, mutta kolmannessa ropisi sitten senkin edestä TPS:n rankoessa jatkuvasti vieraiden virheistä ja vieden erän 6-0. Marius Suominen nakutteli mustavalkoisille hattutempun, ja Markus Alinillekin merkittiin kauden avausmaali maaliviivan takaa annetun syötön pompattua oululaispuolustajan jalasta omaan verkkoon. OLS:lla oli ottelun päätösminuutilla vielä mahdollisuus kavennukseen rangaistuslaukauksesta, mutta tänään oli oululaisilla sellainen päivä, että pallo lipsahti yleensä varman Joni-Arttu Siepin lavasta kauas maalista.

Edelliset kaksi ottelua yllättäen hävinneet Öljymiehet ratkaisivat samoin ottelunsa jo avauserässä, jossa porilaisten vieraiden verkko ehti pölistä seitsemän kertaa ennen kuin Eero Vanhatalo osui vieraille kavennuksen. Kahden erän jälkeen tilanne oli jo 12-3 ja Oilersilla varaa hiukan löysätä, jolloin Karhut pääsi viemään päätösjakson nimiinsä. Yhdeksän Oilersin pelaajaa pääsi tänään maalin makuun Eino Pesun (3+1) ja Jesper Silvosen (3+0) laukoessa hattutemput. Samaan ylsi vieraista Eero Vanhatalo hänkin saldolla 3+1.

Arkistokuva: Anssi Koskinen

Kumppaniksi F-liigan matkaan? Kurkkaa tästä lisää digitaalisista kumppanuuksista ja hyppää mukaan huippusalibandyn kasvutarinaan!