TPS ja Happee parantelivat asemiaan selvillä voitoilla

TPS nousi Nokian KrP:n ohi F-liigan kakkospaikalle kaataessaan tänään vieraissa Karhut 12-2. Sijoituksia paranneltiin myös tiistain toisessa pelissä, jossa Happee löi kotonaan EräViikingit 8-4 ja kipusi Oilersin ohi nelospaikalle.

Karhut kykeni vielä avauserässä tasoittamaan TPS:n johdon kahdesti, mutta turkulaiset menivät menojaan toisen alussa, kun Jere Niemelä, Waltteri Vesterinen, Miko Kailiala ja Markus Suominen muuttivat alle kolmessa minuutissa tasatilanteen lukemiksi 2-6. Loput erästä tahkottiin ilman osumia, mutta päätösjaksolla TPS komisteli tulosta vielä kuudesti. Mikko Hautaniemi teki kaksi maalia ja syötti yhtä monta, kolmen pisteen miehinä kunnostautuivat Jere Niemelä ja Marius Suominen kummankin kirjauttaessa 2+1.

Jyväskylässä osui ensinnä EräViikingit, mutta sitten kipusi Happee 3–1-johtoon Juuso Heikkisen ronkkimalla uransa 250. liigamaalilla, Niko Laitin poikkisyötöstä sivaltamalla osumalla ja Matti Minkkisen läpi mailaviidakon puskemalla maalilla. Vieraat nousivat toisessa erässä vielä tasoihin, mutta vain kolme sekuntia ennen erätaukoa Matti Minkkinen nosti hirvilauman uudelleen edelle. Päätösjakson Happee nautiskelikin sitten lukemiin 4-1, ja Minkkinen sinetöi hattutemppunsa iskiessään Happeen seitsemännen täysosuman.