Karhuille iso kotivoitto Tiikereistä, Steelersin putoaminen varmistui

Karhut otti F-liigassa ison voiton, kun se kaatoi kotonaan Tiikerit 11-4 ja Oilers löi samaan aikaan kotonaan Steelersin 12-3. Karhuilla on nyt tavoittamaton neljän pisteen etumatka suoran putoajan paikalla olevaan Steelersiin.

Karhut nousi enemmillä varsinaisen peliajan voitoilla jopa ohi tasapisteissä olevan Nurmon Jymyn suoran säilyjän sijalle 11. Jymyllä on kuitenkin jäljellä vielä neljä ottelua Karhujen kahta vastaan. Steelersille illan tappio merkitsi putoamisen varmistumista.

Sarjajumbo Tiikerit nousi Porissa vielä avauserässä kolmen maalin takaa tilanteeseen 3-2, mutta Tuomas Huhtala iski taukolukemiksi 4-2, ja toisessa erässä tuli lisää. Eetu Annila ja Julius Tuomisen osumat siirsivät porilaiset jo 6–2-johtoon eikä Tiikerit enää elpynyt. Tylyimmin Tiikereitä kurittivat viiden pisteen miehet Tomi Jerkku (4+1) ja Juuso Ahola (2+3). Vieraiden maaleista kaksi osui Miika Iskanius.

Espoossa sinnitteli Steelers vielä avauserän maalittomaksi, mutta toisessa Oilers karkasi 5–2-johtoon Eino Pesun kahdella osumalla ja Tuomas Iiskolan, Jasper Juutin ja Antti Suomelan maaleilla. Päätösjaksolla Oilers pöllytti vieraiden verkkoa vielä kuudesti, ja vain Santeri Lindforsin laukoma illan päätösmaali viuhui tyhjiin. Tuomas Iiskolan tehot tänään olivat 1+3 ja Eino Pesun sekä Rasmus Kainulaisen 2+1.

Viidentenä oleva Oilers nousi voitollaan kahden pisteen päähän Happeesta ja taistelee puolivälierien kotiedusta.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Kumppaniksi F-liigan matkaan? Kurkkaa tästä lisää digitaalisista kumppanuuksista ja hyppää mukaan huippusalibandyn kasvutarinaan!