Koovee ja SSRA pitivät pintansa ja jatkavat puolivälieriin voitoin 3-1

Runkosarjan naisten A-lohkossa pelanneet Koovee ja SSRA jatkavat kahdeksan parhaan joukkoon lyötyään pudotuspelikarsinnoissa B-lohkon haastajansa SaiPan ja Helsinki Unitedin voitoin 3-1. Lauantain neljänsissä kohtaamisissa Koovee kukisti SaiPan kotonaan 4-2 ja SSRA Helsinki Unitedin vieraissa 5-1. Voittajat varmistivat samalla paikkansa ensi kauden A-lohkossa.

Avausmaalin sai Tampereella SaiPa Hertta Härkösen kaukolaukauksen viuhuessa takakulmaan, mutta toisessa Saimi Lehto tasoitti, ja sen lopulla Koovee karkasi. Veera Vilenius sivalsi Kiia-Mari Avikaisen poikkisyötöstä tamperelaiset johtoon, ja erän viimeisellä minuutilla Mila Manninen kiihdytti Kalpana Tarvaisen pitkästä syötöstä maalille kiertämään vielä SaiPa-vahti Miia Maarasenkin ja nostamaan rystyltä 3-1. Päätöserän puolivälissä Avikainen laukoi ylivoimalla jo 4-1, ja SaiPa venyi enää Juuli Hakkaraisen Kooveen lahjoittamasta pallosta nostamaan kavennukseen.

Esa Takalon ottelukuviin

Kauden yllättäjä Helsinki United vei kotonaan vielä avauserän 1-0 Jasmin Paloniemen sen loppuun iskemällä maalilla, mutta toisessa SSRA käänsi pelin Sanni Uimarihuhdan ja Essi Ronkaisen onnistuttua maalinteossa. Ero pysyi yhdessä vielä melkein päätöserän puoliväliin, mutta sitten oululaiset menivät menojaan puolivälieriin Sanni Uimarihuhdan, Aada Niemisen ja Katja Nättilän osumilla.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Naisten liigakarsinnassa Pirkat tasoitti voitoiksi 1-1 kaatamalla Blue Foxin vieraskaukalossa 2-1. Ottelun kaikki maalit tehtiin ensimmäisessä erässä, jossa Suvi Luomaranta laukoi kotijoukkueen johtoon, mutta Eveliina Karhapää tasoitti heti seuraavassa vaihdossa. Voitto-osuman iski erän lopulla Jenna Kangas.

Tasan ovat voitot nyt myös toisessa parissa, kun Steelers löi kotonaan ÅIF:n 2-1. Iida Eloranta ensimmäisessä ja Nea Vähäkoski toisessa erässä laukoivat taululle kahden maalin eron ja Elorannalla oli paikka kasvattaa eroa rangaistuslaukauksesta vielä lisää. Se ei kuitenkaan onnistunut, ja ÅIF:n Ella Sundqvistin kavennus kaksi ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa ehti vielä sähköistää päätöshetket.

Pirkat ja Blue Fox kohtaavat kolmannen kerran heti sunnuntaina, ÅIF ja Steelers puolestaan maanantaina.

Kuva: Esa Takalo

Kumppaniksi F-liigan matkaan? Kurkkaa tästä lisää digitaalisista kumppanuuksista ja hyppää mukaan huippusalibandyn kasvutarinaan!

B-lohkossa loistanut Helsinki United ei ollut vielä valmis yllättämään viime kauden liigamitalistia. Kuva: Juhani Järvenpää