Pudotuspelijoukkueet selvillä – OLS pitkästä aikaa kahdeksan joukkoon

OLS varmisti ensi kertaa kuuteen vuoteen paikan F-liigan pudotuspeleissä, kun se kukisti tänään kotonaan EräViikingit 5-4. Samalla varmistui, että mestaruudesta pelataan toisena vuonna peräkkäin ilman helsinkiläistä joukkuetta.

EräViikingit käväisi Mika Moilasen kahdella komealla maalilla 1–2-johdossa, mutta OLS:n Mika Hirsikorven kaksi ja Joni-Arttu Siepin yksi osuma toivat edun oululaisille. Ottelun viimeisellä kympillä vieraiden Tommi Rosendahl kavensi ylivoimalla ja syötti Joonatan Lindholmille tasoituksen, mutta tasatilanne ei EräViikingeille riittänyt. Pakkovoiton edessä ollut joukkue joutui hakemaan kolmea pistettä ilman maalivahtia, ja Aapo Rantaniemi sinetöi ratkaisun tyhjään verkkoon. OLS pelasi pudotuspeleissä viimeksi kaudella 2015-2016.

Draamaa riitti myös Seinäjoella, jossa Jymy otti jättimäisen voiton Karhuista Riku Hakasen vain kolme sekuntia ennen loppusummeria laukomalla 7–6-maalilla. Jymy on nyt viimeisellä suoran säilyjän paikalla kolme pistettä edellä Karhuja, jolla on jäljellä enää kotiottelu SPV:tä vastaan. Jymy puolestaan pelaa vielä kolmesti. Alussa kaksi maalia tappiolla ollut Karhut oli noussut kahdesti johtoon ja vielä ottelun viimeisellä kympillä kahden maalin takaa tasoihin, mutta tänään se ei riittänyt edes pisteeseen. Loppusekunneilla Karhut hukkasi pallon kahdesti perättäin keskialueella, ja lopulta Riku Hakanen sivalsi sen Elmeri Haverin poikkisyötöstä ohi Arvid Vonkin.

TPS:n kapteeni Miko Kailiala ylsi kaikkien aikojen 16. pelaajana 500 runkosarjapisteeseen, kun hän iski kaksi maalia ja syötti yhden turkulaisten päättäessä runkosarjansa 6–3-kotivoittoon Nokian KrP:stä. Kailialan juhlapiste syntyi ottelun puolivälissä, kun hän pommitti ylivoimalla kuvion oikeasta siivestä Toni Salmisen syötön ohi Miro Tuomalan. KrP päättää runkosarjan kakkossijaan, kun TPS saa vielä jännittää kolmospaikkansa puolesta.

Anssi Koskisen ottelukuviin

TPS:aa kaksi ottelua vähemmän pelannut sarjanelonen Happee joutui tänään tyytymään yhteen pisteeseen, kun sen kuuden ottelun voittoputki katkesi kotona 4–5-jatkoaikatappioon LASBille. Ensimmäisessä ja toisessa erässä tappiolla ollut Happee nousi vielä päätöserän puolivälissä Markus Salmen maalilla 4–3-johtoon, mutta lahtelaiset tulivat vielä. Jesse Arola tasoitti pelin kellon näyttäessä 58.40, ja jatkoaika katkesi jo runsaan minuutin jälkeen Perttu Koljosen laukoessa Julius Lehdon syötöstä lisäpisteen LASBille. Happeella on vielä kaksi ottelua aikaa ajaa kiinni TPS:n kolmen pisteen etumatkaa.

Esa Jokisen ottelukuviin

Viidentenä oleva Oilers vaanii kolmen pisteen päässä Happeesta ja taistelee edelleen kotiedusta kaadettuaan tänään Espoon derbyssä Westend Indiansin 8-4. Indians toipui Öljymiesten nopeasta 3–0-johdosta ja nousi toisen erän lopussa Santeri Toropaisen maalilla jopa 3–4-johtoon, mutta sen jälkeen osui enää Oilers. Jani Rauhala tasoitti vielä ennen toista taukoa, ja päätösjaksolla Oilers kaasutti karkuun Jesperi Lindforsin, Rasmus Kainulaisen, Tuomas Iiskolan ja Justus Kainulaisen maaleilla.

SPV:llä on vielä peräti kolme ottelua aikaa hieroa virettään pudotuspeleihin, ja tänään Peliveljet kaatoi putoamaan tuomitun Steelersin kotonaan 11-9. Sitkeä Steelers käväisi kahdesti johdossa ja nousi tappiolle jäätyään vielä kolmesti tasoihin muttei jaksanut pisteille asti. Joukkueen kaksi yhtäaikaista jäähyä kolmannen erän alussa kostautuivat Jeri Heikkilän laukoessa viidellä kolmea vastaan 8-7 ja vielä Ville Kuuselan viidellä neljää vastaan 9-7. Steelers nousi vielä kahdesti maalin päähän, mutta Sami Kosken osuma tyhjiin oli viimeinen niitti. Koski hamusi illan maalijuhlissa tehot 4+1.

Sarjakärjen ja jumbon ero numeroina mitattiin Vantaalla, jossa Classic kaatoi Tiikerit 13-3 vietyään jo avauserän 5-0. Oskari Heikkilä (3+2) kartutti pistetiliään viidellä Ville Hietarannan (3+0), Mikko Leikkasen (1+2) ja Albert Koskisen (1+2) säestäessä kolmella.

Pääkuva arkistosta: Ari Arola

Kumppaniksi F-liigan matkaan? Kurkkaa tästä lisää digitaalisista kumppanuuksista ja hyppää mukaan huippusalibandyn kasvutarinaan!

TPS-kapteeni Miko Kailiala huudatti Kupittaan kotiyleisöä juhlamaalilla! Kuva: Anssi Koskinen