Taiturimainen maali Tapiolan helmenä – Rasmus Kainulaisen tehoilta johti Oilersin kotivoittoon SPV:stä

Oilers nousi ainakin hetkeksi kiinni F-liigan pudotuspelien kotietuun, kun se ohitti ottelun vähemmän pelanneen Happeen kaatamalla kotonaan SPV:n 11-6. Sunnuntain toinenkin ottelu pelattiin Espoossa, ja siinä Westend Indians löi Nurmon Jymyn 5-4.

Oilers vei jo avauserän 5-2 tänään tehot 4+2 ahmineen Rasmus Kainulaisen ehdittyä jo runsaan kahdeksan peliminuutin jälkeen nakutella hattutempun. Illan helmi oli 3–1-osuma, jossa Kainulainen taituroi pallon ilmasta jalallaan mukaan ja läppäsi sen yhdellä kädellä takayläkulmaan (katso maali Ruudusta). Toiseen erään osui vain Oilersin Kristian Lammisen osuma, mutta kolmannessa tapahtui sitten senkin edestä, kun kirjurit saivat siinä hakata pöytäkirjaan kahdeksan jäähyä ja kahdeksan ylivoimamaalia, joista kumpikin joukkue teki neljä.

Otahallissa johti Westend Indians toisen erän lopulla parhaimmillaan jo 4-1, mutta sitkeä Jymy kavensi vain kahdeksan sekuntia ennen erätaukoa ja rutisti kolmannessa erässä pelin vielä tasoihin. Vain 47 sekuntia Riku Hakasen 4–4-tasoituksen jälkeen Valtteri Kainulainen kuitenkin niisti ilon lyhyeen iskemällä Indiansin voittomaalin.

Arkistokuva: Jarmo Koskela