ÅIF voiton päässä sarjapaikan varmistamisesta

ÅIF nousi voiton päähän F-liigapaikkansa uusimisesta, kun se löi karsinnan ensimmäisen osan maanantain ottelussa Steelersin kotonaan 4-1. ÅIF johtaa sarjaa nyt 2-1 ja voi katkaista sen keskiviikkona Hämeenlinnassa.

Tänään ÅIF karkasi Ella Sundqvistin ensimmäisen ja Marika Lehvilän toisen erän maaleilla 2–0-johtoon, jonka Steelersin Nea Vähäkoski toisessa erässä kavensi yhden eroksi. Toista osumaa eivät hämeenlinnalaiset kuitenkaan tänään onnistuneet tekemään, ja kotijoukkue onnistui vielä kahdesti. Ensin osui ylivoimalla Kaisa Kantokorpi ja toisen erän alkuun vielä Marika Lehvilä illan toisensa jälleen Taru Martikaisen syötöstä.

Ottelusarjat pelataan paras viidestä, kotietu ensin mainitulla. Voittaja säilyy sarjassa ja häviäjä jatkaa karsinnan 2. vaiheeseen. Liigakarsinnan 2. vaiheessa 1. vaiheen häviäjät karsivat F-liigapaikasta naisten 1. divisioonan nousukarsinnan 1. ja 2. sijoittuneita joukkueita vastaan.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää