Uutiset

F-liiga tarkentaa koronakäytäntöjään pudotuspeleihin

F-liiga ja seurat ovat yhdessä sopineet, että kevään jatkopeleissä otteluita ei enää siirretä koronatartuntojen takia.

Uusi linjaus koskee sekä miesten että naisten pudotuspelejä että F-liigan miesten sarjan karsintoja.

Jos joukkue ei saa johonkin otteluun riittävästi pelaajia ottelun pelaamiseksi, voidaan sarjajärjestäjän päätöksellä ottelu päättää toisen joukkueen 5-0 voitoksi. Tällöin ottelusarjaa jatketaan seuraavasta ottelusta otteluohjelman mukaisesti.

– Joukkueiden kanssa käytyjen keskusteluiden jälkeen syntyi yhteinen näkemys siitä, kuinka huolehdimme tasapuolisesti pudotuspelivaiheen läpiviemisestä. Runkosarjan aikaisten ottelusiirtojen kokemusta ei koettu mielekkääksi uusia, vaan keskittää resurssia pudotuspelien markkinointiin otteluohjelman mukaisesti. Korona rajoitusten poistuessa on hieno mahdollisuus täyttää katsomot kun panokset ovat huipussaan. Seurat ja joukkueet ansaitsevat kannustavan yleisön, F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen avaa.

Naisten sarjan puolivälierät alkavat perjantaina 11.3. Miesten sarjassa runkosarjan jälkeinen valintatilaisuus järjestetään maanantaina 14.3. klo 10.00 – puolivälierien ensimmäinen runkopäivä on perjantaina 19.3.

Kuvituskuva: Juhani Järvenpää