Karhujen toivo elää – runkosarja päätökseen kotivoitolla SPV:stä

Karhut säilytti vielä mahdollisuuden suoraan säilymiseen F-liigassa kaatamalla runkosarjan päätöspelissään dramaattisten vaiheiden jälkeen kotonaan SPV:n 5-4. Karsintojen välttäminen edellyttää kuitenkin, että tasapisteissä takana oleva Nurmon Jymy ei saa pistettäkään jäljellä olevista kahdesta ottelustaan, joissa se kohtaa vieraissa Oilersin ja kotonaan OLS:n.

Ville Salonen laukoi kahdeksan ja puoli minuuttia ennen loppua Karhut jo vapauttavan näköiseen 5–1-johtoon, mutta vedettyään maalivahdin penkille SPV näytti, miksi sen kuusi vastaan viisi -pelaaminen on liigan pelätyintä. Sami Kosken syötöistä kavensi ensin Henri Myllymäki ja sitten Konsta Haukkala, ja pelikellossa oli vielä melkein kaksi minuuttia, kun Jari Hankkio iski kolmannen osuman ilman maalivahtia ja vieraat jo maalin päähän. Lopun Karhut kuitenkin kesti ilman takaiskua, kun maalivahti Arvid Vonk vielä ehti peittämään SPV:n isoimman paikan.

Keskiviikon toisessa ottelussa Classic kaatoi vieraissa 662 katsojan harmiksi Happeen 6-4 tehtyään ratkaisevan eron ottelun viimeisten puolentoista minuutin aikana. Avauserässä Happeen nuoret lahjakkuudet Ville Heiska ja Arttu Pylväläinen nostivat kotijoukkueen näyttävillä liigauriensa avausmaaleilla tappiolta johtoon, mutta toisessa erässä Classic puristi ohi. Neljä ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua Happeen Joel Lahti tasoitti vielä lukemiksi 4-4, mutta lopussa Classic näytti taas kerran, miksi se on voittanut viime vuosien mestaruudet. Puolitoista minuuttia ennen loppua tamperelaiset pelasivat pitkän vaihdon pelannutta Happee-viisikkoa vastaan pitkän hyökkäyksen, jonka päätteeksi Oskari Heikkilä kiskaisi voittopallon takatolpan tyveen. Loppunumerot nosti sitten Ville Lastikka tyhjiin.