Turkulaiset vahvoja pudotuspelien avauksessa – FBC Loisto viiden maalin takaa jatkoaikavoittoon

F-liigan naisten puolivälierät alkoivat turkulaisjuhlilla, kun TPS kaatoi kotonaan SB-Pron 4-0 ja FBC Loisto vieraissa jatkoajalla Classicin 7-6 oltuaan avauserässä viisi (!) maalia tappiolla.

FBC Loisto aloitti Lempäälässä täysunessa, ja Classic puhkoi sen puolustuksen kerta toisensa jälkeen. Kolmen takaiskun jälkeen otettu aikalisäkään ei vielä auttanut vaan 12 minuutin pelin jälkeen Suvi Hämäläinen ohjasi Classicin jo 5–0-johtoon. Emilia Pietilän Tuulia Lahdelle näyttävästi pohjustama paikka avasi Loiston maalitilin vielä ensi erässä, ja toisella tauolla tilanne oli enää 5-4. Tuulia Lahti ja Clara Grönberg nostivat päätösjakson aluksi turkulaiset ensi kertaa johtoon, mutta Natalia Pitkäkankaan tasoitus pelasti Classicin vielä jatkoajalle. Siellä Loisto kesti alivoiman, ja seitsemännellä minuutilla Classicin omalla alueellaan hukkaama pallo johti rangaistuslaukauksen arvoiseen rikkeeseen. Rankkarista Eerika Koski kieputti pallon ohi Classic-vahti Elsi Kangasharjun ja avausvoiton Loistolle.

Esa Takalon ottelukuviin

Kliinisempi turkulaisvoitto työstettiin Kupittaalla, jossa TPS:n mainio maalivahti Noora Vuorela aloitti pudotuspelit heti nollapelillä napsimalla kaikki SB-Pron 18 laukausta. Kaksikko Jenna SaarioMilla Nordlund rakensi kahteen erään kahden maalin kotijohdon, ja kolmannessa Nordlund kiskaisi vielä upeasti yläpeltiin lukemiksi 3-0. Loppunumerot liidätti Meri-Helmi Höynälä Pron tyhjään verkkoon.