PSS ja EräViikingit aloittivat puolivälierät murskavoitoilla, ÅIF ja Pirkat jatkavat F-liigassa

Mestari PSS sekä EräViikingit aloittivat F-liigan naisten puolivälierät komeilla kotivoitoilla, kun PSS kaatoi Kooveen 8-2 ja EräViikingit SSRA:n 11-3.

Koovee kykeni kuittaamaan vielä PSS.n Julia Turusen avausmaalin, mutta sitten se lahjoitti omassa päässä hukatuilla palloilla kotijoukkueelle kolme paikkaa, joista Fanny Holmberg rankaisi kahdesti ja Inka Lampinen kerran. Niillä PSS siirtyi toiselle tauolle 4–2-johdossa, ja päätösjaksolla vieraiden verkko venyi vielä neljästi. Fanny Holmberg oli saldolla 2+1 avauskohtaamisen tehokkain. Tasoero näkyi myös torjunnoissa, kun PSS:n Arla Salo pääsi kuudella torjunnalla Kooveen Noora Laakson venyessä 15 palloon.

Tapanilan Mosahallissa mentiin liki kuusi minuuttia maaleitta, mutta sitten ropisi senkin edestä, kun Daniela Westerlund, Maura Paajanen, Inka Lippojoki ja kahdella melkein identtisellä laukauksella laidasta takatolpan tyveen osunut Milla Ylikojola ilotulittivat kymmenessä minuutissa tilanteeksi 5-0. SSRA:n Liinu Koiviston kavennus jäi laihaksi lohduksi, kun Inka Lippojoki nosti vielä ennen taukoa toisen maalinsa ja juhli toisen erän avausvoihdossa jo hattutemppua. Toisella tauolla EräViikingit johti 9-2 ennen kuin tahti päätöserään rauhoittui. Ottelun pisterohmu oli kaksi maalia tehnyt ja kolme syöttänyt Sofia Mittentag.

Pareissa PSS–Koovee, TPS–SB-Pro ja EräViikingit–SSRA pelataan toiset ottelut huomenna sunnuntaina Tampereella, Nurmijärvellä ja Helsingissä. Pari EräViikingit–SSRA pelaa siis kahdesti peräkkäin Helsingissä ja vasta kolmannen ottelun ensi lauantaina Oulussa.

Liigakarsinnassa ÅIF ja Pirkat varmistivat sarjapaikkansa myös ensi kaudelle, kun ÅIF kaatoi tänään kotonaan Steelersin 6-0 ja Pirkat vieraissa Blue Foxin 5-4. ÅIF vei ottelusarjan 3-2 ja Pirkat omansa 3-1. Steelersin ja Blue Foxin taidot mitataan vielä karsinnan toisessa vaiheessa.

Sipoossa Katri Ojala laukoi ÅIF:n voittomaaliksi jääneen avausosuman jo ensimmäisessä erässä, ja toisessa Kaisa Kantokorpi sekä Marika Lehvilä kasvattivat eron kolmeen. Loput maalit nähtiin vasta ottelun loppuminuuteilla, kun Camilla Granqvist osui tyhjiin ja sen jälkeen vielä Monica Haapala sekä Viivi Heikkinen. Johanna Järvisen nollapeli irtosi kymmenellä torjunnalla, kun toisessa päässä nuorten maailmanmestarivahti Juulia Kataja joutui venymään 24 pallon eteen.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Uusikaarlepyyssä Pirkkain kaksikko Pinja MyllymäkiHenriikka Järvi oli rakentamassa kaikkia maaleja, kun Pirkat nousi kotijoukkueen avausmaalin jälkeen toisessa erässä johtoon ensin 1-4 ja sitten 2-5. Järvi merkkautti tehot 2+3 ja Myllymäki 2+3. Blue Fox nousi kolmannessa erässä ensin Mette Wecksténin maalilla lukemiin 3-5 ja vielä kaksi minuuttia ennen loppua kuudella viittä vastaan Pia Juhalan osumalla maalin päähän, mutta tasoitusta ei koskaan nähty.

Pääkuva arkistosta: Jarmo Koskela