Jymy varmisti liigapaikkansa – Karhujen kausi jatkuu karsinnoissa

Nurmon Jymy varmisti paikkansa F-liigassa myös ensi kaudeksi, kun se kaatoi kotonaan OLS:n jatkoajalla 4-3. Jymy nousi viimeiselle suoran säilyjän paikalle ohi Karhujen, jonka kausi jatkuu karsinnoissa Divarin parhaimmiston kanssa.

Tänään Jymylle riitti sarjapaikkaan yksikin piste, ja se varmistui jo varsinaisen peliajan 3–3-tuloksella. Alussa tappiolla käväissyt Jymy rakensi Elmeri Haverin kahdella ja Niko-Arttu Perälän yhdellä maalilla 3–2-johdon, jonka OLS:n Valtteri Parviainen kolmannessa erässä tasoitti. Jatkoajalla OLS yritti voittomaalia ilman maalivahtia, ja Riku Hakanen pääsi kruunaamaan Jymyn juhlat vielä voittopallolla tyhjään verkkoon.

Juha Käenmäen ottelukuviin

Sunnuntain toisessa ottelussa SPV nousi kotonaan 5–4-voittoon Happeesta. Peliveljien tasoitettua vierasjohdon kahdesti laukoivat Joel Lahti toisessa ja Kaapo Savinainen kolmannessa erässä Happeen jo 2–4-johtoon, mutta sekään ei riittänyt. Eero Karjanlahti ja Jukka-Pekka Pelto-Arvo nostivat isännät puolen minuutin välein syntyneillä maaleilla tasoihin, ja seitsemän ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa Konsta Haukkala laukoi SPV:lle voittomaalin. Minuuttia aikaisemmin oli Happeella ollut tilaisuus yrittää rangaistuslaukauksesta, mutta Samu Heinäharju ei onnistunut.

Runkosarja on nyt kaikkien joukkueiden osalta paketissa, ja puolivälieräparit valitaan maanantaina klo 10 suorana Ruudussa nähtävässä lähetyksessä.

Kuvat: Juha Käenmäki