F-liigakarsinnan supertasaisessa illassa kolme 7–6-jatkoaikavoittoa

F-liigakarsinnan ensimmäisellä kierroksella nähtiin tasaisista tasaisin ilta, kun neljästä ottelusta kolme oli varsinaisen peliajan päättyessä tilanteessa 6-6 ratketakseen sitten jatkoaikamaaliin.

Liigajoukkue Karhut oli tiukilla Hawksin kanssa, kun altavastaaja johti avauserässä 3-1 ja nousi kolmannessa kahden maalin takaa kahdella ylivoimaosumalla tasoihin. Jatkoajalla Eero Vanhatalo kuitenkin laukoi Karhuille voittomaalin ja sarjassa 2–1-johdon.

Divarin runkosarjan voittaja M-Team on SaiPaa vastaan tappiolla 1-2 hävittyään tänään 6-7 Aapo Kilpeläisen jatkoaikamaalilla. Kotijoukkue johti avauserässä 3-0 ja vielä neljä minuuttia ennen loppua 6-4, mutta SaiPa nousi kuin nousikin vielä jatkoajalle ja kruunasi iltansa ratkaisuosumalla. Tämän ottelun tulos on ollut tulospalvelussa virheellisesti 7-6 kotijoukkueelle, ja sitä korjataan.

Divarin kakkonen LNM johti vielä kolmannessa erässä 5-3 ja 6-5, mutta vain viisi sekuntia ennen summeria Lauri Piironen laukoi kuudella viittä vastaan Josban tasoihin. Jatkoajalla Jasu Holopainen kruunasi vieraiden nousun jatkoaikamaalilla, joka nosti Josban sarjassa 2–1-johtoon.

Ari Arolan ottelukuviin

Karsintaillan varsinaisen peliajan voitto nähtiin Tampereella, jossa FBC turku otti 8–5-vierasvoitollaan edun Kooveeta vastaan. Avauserässä kahdella maalilla johtanut Koovee nousi kolmannen puolivälissä vielä kahden maalin takaa rinnalle, mutta sitten turkulaiset repäisivät uudelleen eroa. Ere Laitimo laukoi johto-osuman, ja Jussi Hoikkala sekä Lauri Laine komistelivat vielä lukemia tyhjiin.

Karhut, SaiPa, Josba ja FBC Turku johtavat siis nyt sarjojaan 2-1. Paikka karsinnan toisella kierroksella aukeaa kolmella voitolla.

Kuva: Ari Arola