Uutiset

Westend Indiansin Rasmus Pasaselle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt Westend Indiansin Rasmus Pasaselle yhden ottelun pelikiellon tilanteesta, josta hänelle tuomittiin pelirangaistus puolivälierien ottelussa Oilers–Westend Indians 22.3.

Kurinpitodelegaatio perustelee päätöstä näin:

Tilanteessa Oilersin Lindfors pyrkii tavoittamaan pallon, kun taas Indiansin Pasanen ottaa sivuttaisliikkeen kohti Lindforsia ja työntää häntä käsivarrellaan selkäpuolelta. Kontaktin johdosta Lindfors törmää kaukaloa vasten ja lyö kaatuessaan päänsä mattoon.

Lindforsin kontakti on vaarallinen sen tapahtuessa vastustajan selkäpuolelta aivan laidan vieressä. Tilanteen vaarallisuutta lisää se, että kontaktin seurauksena Lindfors lentää kohti laidan vieressä olevaa seinää. Tässä tapauksessa Lindfors kaatuu laidan päälle ja vain hänen jalkansa osuu seinään.
Kurinpitodelegaatio pitää mahdollisena, että samanlaisessa tilanteessa rikottu pelaaja olisi voinut törmätä laidan sijaan kiinteään seinään riippuen siitä, miten pelaaja onnistuu ottamaan kontaktin vastaan.
Kurinpitodelegaatio katsoo, että rikkeen rangaistavuuden kannalta ei ole ensisijaisesti merkityksellistä se, loukkaantuuko rikottu pelaaja vai ei. Merkityksellistä on sen sijaan se, minkälaisen riskin loukkaantua rikkova pelaaja toiminnallaan aiheuttaa.

Vaikka pelaajien vastuulla ei ole pelipaikkojen turvallisuus, on pelaajien huomioitava olosuhteet kanssapelaajien turvallisuuden takaamiseksi. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Pasasen on täytynyt käsittää, että hänen työntäessään voimakkaasti Lindforsia selästä laidan vieressä, on ollut vähäistä suurempi riski siitä, että Lindfors voisi kontaktin johdosta törmätä voimalla seinään, missä olisi suuri loukkaantumisen riski.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Video tilanteesta: