Uutiset

Eversheds ja Heinonen & Co. suojaavat F-liigan tuotemerkin myös globaalisti

F-liigan tuotemerkki on suojattu kotimaan ohella myös globaalisti – siitä huolen pitävät yhteistyökumppanimme Eversheds ja Heinonen & Co.

Toukokuussa 2020 lanseeratun F-liigan keskiössä on ollut alusta alkaen visuaalisesti tyylikäs ja näyttävä ilme. Sen myötä F-liiga päätti yhdessä yhteistyökumppani Evershedsin kanssa lähteä hakemaan heti lanseerauksen yhteydessä brändille tuotemerkkisuojaa eri markkinoille. Yhteistyökumppanin avulla löytyi oikea taho, Heinonen & Co., toteuttamaan suojaus.

F-liigan tuotemerkeistä päädyttiin lopulta suojaamaan sekä F-liigan nimi kaikissa kirjoitusmuodoissa sekä uusi logo. Tuotemerkkien suojaus on tehty yhteensä kuuteen eri luokkaan EU-alueella. Alkuun tuotemerkkisuojaus on tehty kymmeneksi vuodeksi, pitäen sisällään myös mahdollisuuden laajentaa suojausta Aasian ja Pohjois-Amerikan markkinoille.

Yhteistyökumppanina Heinonen & Co. seuraa markkinatilannetta ja mahdollisessa loukkaustilanteessa F-liiga päättää, onko syytä edetä tarkempaan tutkintaan. Käytännössä F-liigan tuotemerkkiä ei siis saa käyttää EU-alueella esimerkiksi painotuotteissa, vaatteissa, urheilumarkkinoinnissa tai muussa vastaavassa mainonnassa elementtinä ilman F-liigan virallista hyväksyntää.

Eversheds ja Heinonen & Co. ovat olleet tyytyväisiä, että tuotemerkkisuojaus on otettu tosissaan jo heti brändin lanseerauksen alkuvaiheessa.

Tämä on hieno esimerkki merkittävästä brändiuudistuksesta, jossa brändin oikeudellinen suojaaminen tavaramerkein tehtiin oikea-aikaisesti ja tehokkaasti. On ilo tehdä yhteistyötä brändin vakiintuessa ja kasvaessa kansainvälisesti, mikä vaatii myös oikeuksien aktiivista hallinnoimista ja puolustamista.”

Akseli Von Koch, European Trademark and Design Attorney, Patent Attorney

Eversheds sekä Heinonen ovat olleet F-liigalle merkittävä ja asiantunteva apu jo heti F-liigan alkutaipaleella.

  • Brändiuudistus ja F-liigan lanseeraus tehtiin toukokuussa 2020. Evershedsin asiantuntemus on ollut korvaamatonta, kun tuotemerkkiä haluttiin lähteä suojaamaan kansainvälisillä markkinoilla. Tuotemerkkisuojaus on tärkeässä osassa brändiarvon kaupallisessa kasvussa ja tukemaan F-liigan kansainvälistymistä, kiittelee F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen.