EräViikingit juhlii pronssia – Manta Likki ratkaisi jatkoajalla

EräViikingit on F-liigan naisten kolmas mitalijoukkue 2022. ErVi kaatoi iltapäivän pronssiottelussa kotiluolassaan Mosahallissa Classicin 4-3 Manta Likin jatkoaikamaalilla.

Vielä varsinaisen peliajan viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettäessä johti Classic Suvi Hämäläisen toisen erän maalilla 2-1, mutta sitten tapahtui. Manta Likin huitaisu laidasta keskelle pomppi Classic-pelaajien kautta Elsi Kangasharjun verkkoon, ja kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin Taru Nordman kiskaisi määrätietoisesta kierrosta pallon takakulmaan ja EräViikingit ensi kertaa johtoon. Voittoon se ei kuitenkaan vielä riittänyt, kun Suvi Hämäläinen syötti maalille ja Kristiina Kauppila löi yläkulmaan tasoituksen ajassa 56.37.

Jatkoaika ehti vanheta kymmenen minuuttia, ennen kuin Taru Nordmanin lähettämä pallo kimposi korkealle pudoten Classic-pelaajasta Manta Likin ulottuville, ja Likki löi sen ilmasta verkkoon.

EräViikinkien tähän saakka ainoa naisten mitali oli ollut kevään 2018 pronssi. Classic on voittanut yhdeksän mestaruutta, viisi hopeaa ja kaksi pronssia.