FBC Turku pelaa liigapaikasta, SaiPa venytti Josbaa vastaan ratkaisun viidenteen peliin

F-liigakarsinnassa FBC Turku selviytyi ensimmäisenä kahden parhaan joukkoon, kun se kaatoi Helsingissä Hawksin maalein 5-2 ja vei sarjan voitoin 3-1. Toisessa parissa SaiPa venytti Karjalan derbyn ratkaisun viidenteen peliin lyömällä kotonaan Josban 7-5.

Sami Tuominen laukoi FBC Turun Helsingissä avauserässä kahden maalin johtoon, mutta sitkeä Hawks tuli toisessa rinnalle Antti Aarnion kahdella osumalla. Antti Vuorinen nosti turkulaiset taas edelle vielä ennen toista taukoa, ja kolmannessa erässä Miikka Sokka sekä hattutemppunsa tyhjiin sinetöinyt Sami Tuominen varmistivat FBC:n jatkon taistelussa liigapaikasta. Tuominen oli tehoillaan 3+1 kaukalon tehomies.

Sarjan katkaisemista yrittänyt Josba kuittasi SaiPan 3–1-johdon ja tasoitti kolmannessa erässä vielä lukemiksi eneisn 4-4 ja sitten 5-5. Lopussa oli kotijoukkue kuitenkin vahvempi, kun Julius Huppunen laukoi erän puolivälissä voittomaaliksi jääneen 6–5-osuman ja Aatu Lavikka löi vielä kaksi ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa loppunumerot.

Sunnuntaina Kontiolahdella selviää, ratkooko liigapaikan FBC Turun kanssa Josba vai SaiPa.