Uutiset

Finaalien pelipaikat puhuttavat, taustalla poikkeuslupa keskiviikolta - näin prosessi eteni

F-liigan kevään 2022 finaalien pelipaikat ovat herättäneet keskustelua sosiaalisessa mediassa. Taustalla on F-liigan miesten sarjan johtoryhmän jo keskiviikkona 13.4. tekemä esitys, jonka Salibandyliiton hallitus hyväksyi samana iltana.

F-liigan johtoryhmä koostuu seurojen edustajista – siihen kuuluu myös F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen, kehitys- ja myyntijohtaja Mikko Aikko sekä SSBL Salibandy oy:n hallituksen jäsen Tomi Auremaa.

Johtoryhmä esitti, että tämän kevään osalta että finaalijoukkueet pelaisivat finaalit 1-5 vähintään 1000 istumapaikan halleissa ja vähintään 2000 katsojan halleihin siirryttäisiin vasta mahdollisissa finaaliotteluissa 6 ja 7.

Sarjamääräysten mukaisesti 2000 katsojan areenoille pitäisi siirtyä 3. finaalista alkaen.

– Perusteena esitämme edelleen jatkuvan koronatilanteen vaikutukset yleisömääriin, joka näkyy välierien yleisömäärissä. Tässä tilanteessa otteluiden siirtäminen liian varhaisessa vaiheessa suuremman kapasiteetin halleihin lisäisi tarpeettomasti joukkueiden taloudellista riskiä ottelutapahtumien järjestämisessä. Katsomme, että joukkueet pystyvät vallitsevassa tilanteessa järjestämään kokonaisuutena arvioiden parempia ottelutapahtumia finaaleissa 1-5 omissa halleissansa, johtoryhmän esityksessä perustellaan.

Poikkeuslupa koskee tätä kevättä.

– Kävimme F-liigan miesten sarjan johtoryhmässä rakentavan keskustelun vallitsevasta tilanteesta ja sen vaikutuksista järjestää finaalisarjan otteluita täysille katsomoille. Päätös esityksestä hallitukselle tehtiin ennen kuin tiedettiin mitkä joukkueet finaalisarjassa pelaavat, F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen avaa.

Kuvituskuva: Esa Takalo