FBC Turulle ensimmäinen kiinnitys liigapaikkaan, vaikka Josba kavensi kolmesti ilman maalivahtia

FBC Turku otti ensimmäisen kiinnityksen paikkaan ensi kauden F-liigassa, kun se kaatoi kotonaan karsinnnan finaalin ensimmäisessä ottelussa kotonaan Josban 6-5. Joukkueet kohtaavat toisen kerran huomenna Joensuussa, ja liigapaikka aukeaa kolmella voitolla.

Tänään nähtiin maaleja vasta toisessa erässä, mutta sitten FBC Turku näytti menevänkin menojaan, kun se karkasi erän lopulla jo 4–1-johtoon. Olli Arkkilan pukukoppikavennus sekuntia ennen taukosummeria näytti jäivän laihaksi lohduksi, kun Lauri Laine ja Juuso Forsman laukoivat päätösjakson alkuun taululle jo 6-2. Ottelun viimeisellä viisiminuuttisella Josba tekin lankalauantain iltapäivästä sittenkin trillerin, kun se veti maalivahtinsa penkille ja ensin osui Lauri Piironen, sitten Miika Kosonen ja minuutti ennen loppua vielä Olli Arkkila tilanteeksi 6-5. Viimeisen minuutin FBC onnistui kuitenkin pitämään maalinsa puhtaana, vaikka painetta olikin.

Ottelua seurasi Kupittaan palloiluhallissa liki 500 katsojaa, ja molempien joukkueiden faniryhmien ansiosta tunnelma olikin tapahtuman arvoinen.