PSS taipui kotikentällään – TPS:lle historiallinen mestaruus

TPS on ensi kertaa historiassaan F-liigan naisten mestari. TPS löi ratkaisevassa loppuottelussa Porvoossa viime kauden mestari PSS:n maalein 2-1 ja vei finaalisarjan 4-3. PSS:n kotiluola Aurorahalli oli myyty loppuun jo kaksi tuntia sen jälkeen, kun sarjan eteneminen seitsemänteen loppuotteluun varmistui.

Maalille hetkeksi unohdetun Ella Sundströmin sivaltama johto PSS:lle kesti aina kolmanteen erään saakka, mutta sitten TPS:n rakentama paine tuotti tulosta. Erän kuudennella minuutilla Milla Nordlund eteni sektoriin ja yllätti PSS-vahti Arla Salon laukauksella alakulmaan. Lisää tuli vain kolme minuuttia myöhemmin: Maalia kiertämään lähtenyt Sofia Leino syöttikin jo ennen ensimmäistä tolppaa ja Noora Rantanen siirsi läheltä turkulaiset ensi kertaa johtoon.

Päivän mestaruus oli viime kaudesta lujasti vahvistuneen TPS:n ensimmäinen mitali naisten liigassa ja seuran ensimmäinen aikuisten salibandykulta. Ennen tätä TPS:n paras sijoitus naisten liigassa oli ollut kevään 2019 neljäs tila.

PSS:llä on viime kevään mestaruutensa lisäksi liigassa nyt kolme hopeaa ja kaksi pronssia. Tänäkin keväänä joukkue kävi jo maalin päässä mestaruudesta, mutta kuudennen finaalin jatkoaikamaalin Turun Kupittaalla iski TPS.