Täydet pisteet Turkuun – EräViikingit ja TPS polkaisivat F-liigakauden vauhtiin

F-liigan miesten sarja käynnistyi tänään, kun TPS haki täydet pisteet Vantaan Energia Areenalta kukistamalla EräViikingit maalein 9-3. Waltteri Vesterinen johti turkulaisten rynnistystä kahdella maalilla ja kolmella syöttöpisteellä.

Mitaliehdokas TPS rankaisi altavastaajaa heti avauserässä vastaiskuilla, joista Waltteri Vesterinen livautti liigakauden 2022-2023 avausmaalin ja Joonas Koskinen nosti Juuso Varjokummun tolppalaukauksen kakkospallosta eron kahteen. Toisessa erässä sai vieraiden Miko Kailiala astella peräti kahdesti keskiympyrään rangaistuslaukausta toimittamaan, ja ensimmäinen yritys veikin TPS:n jo 0–3-johtoon. Toisen ehätti kuitekin tolppien väliin vaihdettu Nemo Sipilä peittämään. EräViikingit onnistui toisessa erässä kaventamaan kolmesti mutta rinnalle se ei ehtinyt kun Waltteri Vesterinen ja Heikki Hirvisuo olivat välissä lisänneet vierasjohtoa. Päätöserääkin TPS hallitsi ja kävi sen viimeisellä viisiminuuttisella komistelemassa voittolukemiaan vielä neljästi.

Kolmanteen erään hattutempun latonut Mikko Hautaniemi kokosi tehot 3+1.

Jarmo Koskelan ottelukuviin

Perjantaina ovat vuorossa ottelut LASB–Happee, Nokian KrP-Westend Indians, Nurmon Jymy-OLS ja lauantaina Classic-OLS sekä TPS-Oilers.

Kuvat: Jarmo Koskela