Classic toipui OLS:n shokkialusta, jatkoaikamaali kruunasi TPS:n juhlapäivän

Mestari Classic avasi oman kautensa F-liigan miesten sarjassa niukalla 9–8-voitolla OLS:sta. Lauantain toisessa ottelussa TPS nousi päätöserässä kolmen maalin takaa 6–5-jatkoaikavoittoon Oilersista.

Eilen Nurmon Jymyn vieraina murskatappion kokeneet oululaiset tulivat Lempäälään aivan uudella ilmeellä ja veivät heti avauserän 4-2. Vielä toisen erän lopulla Jesper Hakola läppäsi OLS:n 7–6-johtoon, mutta Ville Lastikka livautti vielä ennen taukoa etukulmaan tasoituksen. Päätösjakson alkuun Konsta Tykkyläinen sivalsi Oskari Heikkilän poikkisyötöstä ”Familyn” ensi kertaa edelle, ja erän puolivälissä syntyi toisella yrittämällä 9-7. Nico Salon osuma hylättiin OLS:n videohaaston jälkeen hänen oltuaan maalivahdin alueella, mutta Sami Johanssonin yläkulmalaukaus jäi pöytäkirjaan. Joni-Arttu Siepin kavennus kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa sähköisti vielä loppuhetket mutta tasoitukseen asti ei OLS jaksanut. Sieppi oli hattutempullaan ja yhdellä syöttöpisteellään ottelun tehomies.

Esa Takalon ottelukuviin

Turussa Oilers näytti pilaavan TPS:n 100-vuotisjuhlaottelun karatessaan päätöserässä 5–2-johtoon, mutta toisin kävi. Peteris Trekse kavensi, ja maalivahdin aikainen poisotto kannatti, kun Mikko Hautaniemi ensin ohjasi takatolpalta 4-5 ja perään sijoitti takayläkulmaan tasoituksen. Hautaniemi rakensi myös ottelun ratkaisun, kun hänen keskeltä lähettämänsä matala pallo pomppasi maalille ampaisseen Janne Hoikkasen kengästä ohi Joonas Kaltiaisen ja Oilersin verkkoon. Oilers haastoi tilanteen vielä videotarkistukseen, mutta hetken ruutusyynin jälkeen erotuomarit näyttivät keskelle. Maali ja hattutemppu neljään ja puoleen minuuttiin merkittiin Hautaniemelle.