Uutiset

Westend Indiansin Joonatan Lindholmille kahden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt Westend Indiansin Joonatan Lindholmille kahden ottelun pelikiellon osumasta vastapelaajan päähän F-liigan perjantain ottelussa Nokian KrP – Westend Indians.

Kurinpitodelegaatio perustelee päätöstä näin:

Tilanteessa Lindholm pyrkii suojaamaan omalta maalivahdiltaan kimmonnutta irtopalloa ja hänen takanaan oleva Ukkonen pyrkii pelaamaan samaa irtopalloa. Suojatessaan palloa vartalollaan Lindholm irrottaa oikean kätensä mailasta ja tekee käsivarrellaan terävän liikkeen takaviistoon, jolloin hänen kyynärpäänsä/käsivartensa osuu Ukkosta kasvoihin.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Lindholm on syyllistynyt pelisääntöjen määrittämään väkivaltaiseen fyysiseen peliin, josta pelisäännöt määräävät pelirangaistuksen. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 2–1.

Kauden linjausten mukaisesti tilanteesta, jossa pelirangaistuksella sanktioitava kontakti osuu päähän, tuomitaan vähintään kahden ottelun pelikielto.

Näin ollen kurinpitodelegaatio määrää pelisäännöistä seuraavan automaattisen yhden ottelun pelikiellon lisäksi yhden ottelun pelikiellon eli määrää Lindholmille kahden ottelun pelikiellon.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta