TPS jatkaa vakuuttavasti, tänään kaatui EräViikingit 7-0

Mestari TPS komeilee F-liigan A-lohkon kärjessä maalierolla 19-2 kaadettuaan tänään vieraissa EräViikingit 7-0. Puhtaalla pelillä jatkaa myös hopeajoukkue PSS, joka tänään löi kotonaan Classicin 8-2.

Helsingin uudessa Urhea-hallissa pelatussa ottelussa TPS vei avauserän Laura Rantasen sekä Seraina Fitzin osumilla ja repi eroa toisen tauon molemmin puolin Fitzin osuessa toisen erän viimeisellä ja Jenna Saarion päätösjakson ensimmäisellä minuutilla. Viimeisellä kympillä kotijoukkueen verkko pölisi vielä kolmesti. Seraina Fitzi kirjautti hattutempun, ja maajoukkuevahti Noora Vuorelan nollapeli irtosi kymmenellä torjunnalla.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Porvoossa jäi Ella Sundströmin ohjaus Ella Holmbergin syötöstä avauserän ainoaksi maaliksi, mutta toisessa PSS meni menojaan vieden sen 3-1. Daniela Westerlund ja Marianne Väliaho kasvattivat heti päätöserän alkuun lukemiksi jo 6-1. Westerlund ja Ella Sundström olivat iltapäivän kahden maalin pelurit. Ottelun helmeksi nousi Westerlundin omien jalkojensa välistä taituroima 3–1-maali.

Jarmo Koskelan ottelukuviin

FBC Turku avasi kotonaan pistetilinsä kaatamalla Kooveen lopulta 7-5. Tamperelaiset karkasivat neljästi johtoon ja parhaimmillaan pelin puolivälissä lukemiin 3-5, mutta Loisto nousi. Tasoituksen iski kolmannessa erässä ylivoimalla Pipsa Eko, ja turkulaisten voittomaali syntyi neljä minuuttia ennen täyttä aikaa pitkän hyökkäyksen päätteeksi Eerika Kosken lavasta. Loppunumerot viimeisteli lahjapallosta tyhjiin Linnea Nevalainen.

SB-Pro avasi pistetilinsä ja jätti SSRA:n edelleen nollille kaataessaan oululaiset kotonaan 5-3. Toisessa erässä Liinu Koivisto ja Iida Heikkilä nostivat vieraat tasatilanteesta 1-3-johtoon, mutta päätöserä oli nurmijärveläisten. Sen puolivälin häämöttäessa Lenka Novotna kavensi, ja kohta Juulianna Sotala laukoi tasoituksen. ero syntyi viimeisellä viisiminuuttisella, kun Mirja Hietamäki laukoi ensin voittomaalin ja sitten vielä loppunumerot tyhjiin.

B-lohkossa löi O2-Jyväskylä Kuopiossa Welhot 7-4. Kahdesti kahden maalin takamatkalla ollut kotijoukkue nousi vielä ottelun viimeisellä kympillä tasoihin Silva Jääskeläisen komealla kärkiveivillä. Viimeisen vitosen aluksi Iina Latvala kuitenkin livahti laukomaan O2-Jyväskylän voittomaalin, ja lopussa hän sekä Vilma Halkola komistelivat vielä lukemia tyhjiin.

SaiPa haki 4–3-voitollaan kolme pistettä sitkeältä Helsinki Unitedilta. SaiPa karkasi avauserässä kolmesti johtoon, mutta kotijoukkue kuttasi kahdesti, ja päätösjaksolla Anni Rainio nosti ylivoimalla tilanteeksi 3-3. Eteläkarjalaisten sankariksi nousi Aino Partinen, joka iski voittomaalin kolme ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa.

ÅIF otti jo kauden toisen jatkoaikavoittonsa kaataessaan vieraissa Pirkat 3-2. Henriikka Järvi nosti kotijoukkueen toisessa erässä kahden maalin johtoon, mutta toisella tauolla ja varsinaisen peliajan päättyessäkin oltiin taas tasoissa Sandra Ojasen osuttua kahdesti sipoolaisille. Jatkoajan toisella minuutilla Pinja Jaakkola kiskaisi pienestä kantista kaukolaukauksen, joka pomppi maalivahdin torjunnan ja maalikehysten kautta verkkoon.

Jokerit otti liigahistoriansa ensimmäisen voiton sitäkin komeammin, kun se löi kotonaan Blue Foxin 10-1. Voittaja selvisi jo avauserässä, jonka kotijoukkue vei 5-0 Anna Ylikojolan nautiskeltua hattutempun ja Henna Pynnösen sekä Heidi Hyryläisen osuttua kertaalleen. Kaikkiaan Ylikojola laukoi tänään neljä maalia ja Henna Pynnönen kolme. Emilia Kaartoahon tehot olivat 1+3.

Kuvat: Juhani Järvenpää ja Jarmo Koskela