Kooveen vuoro jäädä TPS:n jyrän alle

Hallitsevan mestarin TPS:n ja suurimman osan viime kauden pelaajistaan menettäneen Kooveen tasoero oli tyly, kun turkulaiset veivät päivän kohtaamisen tuloksella 13-0. TPS johtaa F-liigan A-lohkoa nyt maalierolla 32-2.

Tänään Koovee sinitteli ilman takaiskua melkein erän, mutta vain sekuntia ennen erätaukoa Sofia Leino laukoi mustavalkoisten avausosuman. Toisessa erässä Kooveen verkko pölisikin sitten viidesti ja kolmannessa seitsemän kertaa. Milla Nordlund laukoi TPS:n maaleista neljä, ja Laura Rantasen tehot olivat 1+3. Torjuntavuoron saaneen Wilma Holmin nollapeli irtosi seitsemällä torjunnalla, kun Kooveen maalilla Piia Vilonen huhki 46 laukaukseen 33 torjuntaa.

Classic nappasi kauden toisestakin kotiottelustaan voiton, kun se kukisti hallitulla esityksellä SSRA:n 5-1. Ratkaiseva ero syntyi jo ensi erässä, kun Johanna Homi kiskaisi etuyläkulmaan 1-0 ja Suvi Hämäläinen pikkukantista 2-0. Veera Vileniuksen toisen erän 3–0-maalia seurannut vieraiden Hanna Niemelän kavennus heti kolmannen alkuun ei Classicia hämmentänyt. Veera Vilenius esitteli terävää laukaustaan taas 4–1-osumassa, ja päätösnumerot vieritti Johanna Homi tyhjiin. SSRA on hävinnyt kaikki kolme otteluaan.

B-lohkossa Miisa Turunen laukoi kolme maalia, kun SaiPa nappasi syksyn kolmannen voittonsa kaatamalla vieraissa O2-Jyväskylän 6-2. Turunen laukoi eteläkarjalaiset pelin puolivälissä jo 3–1-johtoon, ja Janella Järvisen kavennuksen jälkeen iski Kati Kutisaar toisen tauon tilanteeksi 1-4. Päätöserä näki Miisa Turusen toisen ja kolmannen maalin, joista jälkimmäinen viuhui tyhjään verkkoon.

Esa Jokisen ottelukuviin

ÅIF:n kauden kolmas voitto tuli kotikaukalossa, jossa kahden erän maalitehtailu riitti 8–3-voittoon Blue Foxista. Ratkaiseva ero naksui taululle jo avauserässä, jonka sipoolaiset veivät Monica Haapalan, Sini Heikkisen, Viivi Heikkisen, Nea Vasaman ja Viktoria Myllylän osumilla 5-2. Ottelun viimeiset 25 minuuttia pelattiin ilman maaleja.

Nousija Jokerit jäi ensi kertaa nollille Pirkkalan Pirkkain ollessa kotonaan vahvempi 6-3. Vielä avauserä meni Bianca Bomanin ja Nea Suomisen maaleilla helsinkiläisille, mutta toisessa Pirkat käänsi pelin Pinja Myllymäen, Kiia Verrosen ja Erika Laineen osumilla. Jokerit nousi seitsemän minuuttia ennen loppua vielä maalin päähän Sara Suur-Hamarin osuessa, mutta lopussa Viivi Tiilikainen ja Pinja Myllymäki varmistelivat kotivoiton kahdella pallolla tyhjiin.

Kuvat: Anssi Koskinen ja Esa Jokinen