Nokian KrP varasti Oilersin voiton viimeisillä sekunneilla

F-liigan illan ottelussa Nokian KrP oli vielä 20 sekuntia ennen loppua kaksi maalia tappiolla Oilersia vastaan mutta nousi kuin nousikin tasoihin vieden pelin lopulta rangaistuslaukauksilla 5-4. Keskiviikon toisessa mittelössä LASB tiristi 2–1-kotivoiton EräViikingeistä.

Kliinisesti viimeistellyt Oilers johti Tampereella kahden erän jälkeen kahdella maalilla, ja päätösjakson kuudennella minuutilla Kristian Lamminen livautti etukulmaan tilanteeksi jo 1-4, joka komeili taululla vielä kuusi minuuttia ennen loppua. Nico Jonaesonin 2–4-kavennus pohjusti KrP:n loppukirin, joka sai kruununsa viimeisellä minuutilla kuudella viittä vastaan. Ajassa 59.40 Jonaeson tarjoili Henri Johanssonille maalin eteen 3–4-kavennuksen, ja vain kahdeksan sekuntia ennen summeria sai kotijoukkue vielä lähivapaalyönnin. Mikko Laakso levitti oikealle, ja Nico Jonaesonin suora laukaus painui Joonas Kaltiaisen maalin etualakulmaan.

Nokialaisten ilta oli melkein täydellinen, kun rangaistuslaukauskisan viidennessä parissa Henri Johansson iski pallonsa maaliin ja Miki Saarinen peitti Matias Veikkolan yrityksen.

Esa Takalon ottelukuviin

Lahdessa vei EräViikingit vielä avauserän Tommi Rosendahlin maalilla, mutta siihen helsinkiläisten onnistumiset tänään jäivätkin. Joonatan Surakka tasoitti toisessa erässä, ja LASBin voittomaalin viimeisteli Tatu Havula rangaistuslaukauksesta heti päätöserän ensimmäisellä minuutilla. Kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto nosti lahtelaiset ohi neljästä ottelustaan vain yhden voittaneen EräViikingit.

F-liigan miesten sarja jatkuu perjantaina otteluilla Classic–Oilers, Westend Indians–LASB ja EräViikingit–Nokian KrP.

Kuvat: Esa Takalo