Classicilta tyly kyyti Öljymiehille – verkko heilui yhdeksän kertaa

Oilers teki F-liigassa jo viikon toisen turhan matkan Tampereelle, kun kauden parastaan esittänyt mestari Classic murjoi Öljymiehiä peräti 9-1. Perjantain muissa otteluissa Nokian KrP löi vieraissa EräViikingit 9-5 ja LASB vieraissa rangaistuslaukauksilla Westend Indiansin 6-5.

Justus Kainulainen kilautti ottelun ensimmäisestä hyökkäyksestä Oilersin vierasjohtoon, mutta harva olisi arvannut osuman jäävän tänään espoolaisten ainoaksi. Albert Koskinen päätti vastaiskun tasoitukseen, ja Classicin päästyä kahdesti ylivoimalle Eemeli Salin ja Ville Lastikka pommittivat näyttävästi taukolukemiksi 3-1. Ottelu ratkesi lopullisesti toisen erän puolivälissä, kun vieraiden puolustus seikkaili tovin hukassa ja Sami Johansson, Konsta Tykkyläinen sekä Otto Kilpi komistelivat lukemia kolmessa perättäisessä vaihdossa. Ville Lastikka oli voittajien tehomies saldolla 1+3, ja Eemeli Salin merkkautti 2+1.

Esa Takalon ottelukuviin

Viime kierroksella voittotilinsä avannut LASB tuli Espooseen vahvasti ja karkasi Tiitus Salokankaan kahdella ja Jesse Arolan yhdellä osumalla kolmen maalin taukojohtoon. Seuraavat neljä iski kuitenkin pelille herännyt Indians, ja Matias Pietisen tasoitettua lähdettiin päätösjaksolle tasalukemista 4-4. Niko Einiö laukoi seitsemän minuuttia ennen loppua lahtelaiset edelle, mutta kolmeen pisteeseen se ei tänään riittänyt, sillä Joonatan Lindholm tasoitti kuudella viittä vastaan. Lisäpiste lähti lahtelaisten matkaan rangaistuslaukauskisassa, jonka ratkaisupallon nosti kukapa muu kuin Tiitus Salokangas. Hänen illan saldonsa oli kolme maalia ja yksi syöttöpiste.

Helsingissä onnistui EräViikingit viemään vielä avauserän 2-1, mutta toisessa laukoivat kahdesti osunut Joona Rantala sekä Nico Jonaeson KrP:n karkuun. Kotijoukkueen Miko Vaarimon kavennusyritys rangaistuslaukauksesta ei onnistunut, ja päätösjaksolla Oskari Tenho ja Kim Hyrkkönen kasvattivat eroa. EräViikingit nousi vielä tilanteeseen 4-6 ennen kuin Nokia meni menojaan. Joona Rantala (2+1) ja Eemil Ukkonen (0+3) olivat KrP:n kolmen pisteen miehet. Kotijoukkueen iloksi kirjattiin nuorten Saku Liposen ja Juuso Möttösen ensimmäiset liigamaalit.

Lauantaina pelataan ottelut OLS–SPV, Jymy–Happee ja Westend Indians–FBC Turku.