TPS ja Classic hakivat varmat vierasvoitot

Mestari TPS:n ote F-liigan naisten A-lohkossa ei heltiä. Tänään turkulaiset hakivat neljännen perättäisen voittonsa, kun SSRA taipui kotonaan Oulussa 6-2.

Avauserässä johdossa käväissyt SSRA tuli vielä toisen lopulla maalin päähän Hanna Niemelän laukoessa pallon Noora Vuorelan maalin etukulmaan, ja 15 sekuntia ennen taukosummeria kilahti vielä turkulaispäädyssä tolppa. Päätöserässä mestarit kuitenkin näyttivät sitten kaapin paikan ja karkasivat Meri-Helmi Höynälän, Milla Nordlundin ja Noora Rantasen osumilla.

Ari Arolan ottelukuviin

Jo neljännen ottelunsa pelannut Classic kipusi ainakin hetkeksi sarjakakkoseksi, kun se kaatoi Turussa FBC Loiston 7-0. Ratkaiseva ero syntyi jo ensi erässä, jossa Meri Jokisen pienestä kantista tolpan juureen linkoama avausmaali sai jatkokseen Johanna Homin kaksi osumaa. Kaikkiin Classicin neljään muuhun maaliin merkittiin eri tekijät. Noora Laakson nollapeli irtosi 14 torjunnalla.

B-lohkossa SaiPa jatkaa voittoputkessa kaadettuaan tänään kotonaan ÅIF:n 6-3. Sipoolaiset tasoittivat vielä kolmannen erän alussa tilanteeksi 3-3, mutta heti seuraavassa vaihdossa Petra Mussalo siirsi SaiPan taas edelle. Hanna Kiljusen 5–3-osumassa oli jo ratkaisun makua, ja loppunumerot löi omalta alueelta tyhjiin Hanna Kiljunen. SaiPalla on neljästä ottelustaan kolme kolmen pisteen ja yksi kahden pisteen voitto.

Welhot avasi voittotilinsä kaatamalla Espoossa rangaistuslaukauksilla Helsinki Unitedin 5-4. Welhot johti ensimmäisessä ja United toisessa erässä kahdella maalilla, mutta päätöserän puolivälissä oltiin taas tasoissa Lotta Lindin lauottua kuopiolaiset tasoihin. Rangaistuslaukauskisassa onnistuivat Welhoista Kiia-Maria Kuru, Miia Murtorinne ja Lotta Lindi kotijoukkueen kahta maalintekijää vastaan.

Kuvat: Ari Arola