Sitkeä SB-Pro taipui viimeisellä minuutilla – PSS jatkaa puhtaalla pelillä

PSS jatkaa TPS:n tavoin puhtaalla pelillä F-liigan naisten A-lohkossa kaadettuaan tänään kotonaan SB-Pron 5-4. Prolle tappio oli kauden toinen.

Illan yhdeksästä maalista seitsemän tehtiin kolmannessa erässä, jossa SB-Pro ehti tasoittaa PSS:n maalin etumatkan ja siirtyä itse hetkeksi 2–3-johtoon. Erän puolivälissä Annina Levälampi ja ylivoimalla osunut Laura Manninen laukoivat porvoolaiset taas edelle, mutta Pro tuli vielä kerran Mirja Hietamäen tasoittaessa alle viisi minuuttia ennen loppua. Ratkaisun pohjusti lopulta Pron viimeisellä minuutilla ottama jäähy, jonka aikana Daniela Westerlund ja Laura Manninen rakensivat ylivoimalla voittomaalin 27 sekuntia ennen loppusummeria.

B-lohkossa ÅIF nousi SaiPan kantaan kakkoseksi kaataessaan vieraissa O2-Jyväskylän 4-2. Kotijoukkue jaksoi kahdesti tasoittaa sipoolaisten johdon, mutta toisen erän viimeisellä minuutilla Saara Puurunen teki ÅIF:n voittomaalin. Päätösnumerot nosti kaksi sekuntia ennen koko ottelun loppua rangaistuslaukauksesta Bea Karling.

Esa Jokisen ottelukuviin

Taulukon häntäpäässä Welhot ohitti O2-Jyväskylän kaadettuaan Jokerit jatkoajalla 6-5. Kuopiolaiset käänsivät päätöserässä Jokereiden yhden maalin etumatkan 5–4-johdokseen Anna-Reetta Töllin ja Silva Jääskeläisen ylivoimamaaleilla, mutta Bianca Boman tasoitti neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Ottelu päättyi Welhoille jatkoajan ensimmäisellä minuutilla vihellettyyn rangaistuslaukaukseen, josta Silva Jääskeläinen taituroi voittomaalin.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Pirkat on ÅIF.sta pisteen päässä kaadettuaan tänään vieraissa rangaistuslaukauksilla Helsinki Unitedin 6-5. Aluksi kolmesti tappiolla ollut United nousi toisessa erässä Hanna-Riitta Töllin ja Anni Rainion ylivoimamaaleilla 5–3-johtoon, joka ei kuitenkaan kestänyt loppuun saakka. Jo päätösjakson alussa Erika Laine ja Henriikka Järvi nostivat Pirkat puolentoista minuutin välein tasoihin. Voittaja haettiin rangaistuslaukauskisasta, jonka ainoa maalintekijä oli Pirkkain ensimmäinen laukoja Erika Laine. Hän oli saldollaan 2+1 myös joukkueensa pisteykkönen. Unitedin maaleista kolme syötti Riina Latvakoski.