Uutiset

Jymyn Niko-Arttu Perälälle kolmen ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt Nurmon Jymyn Niko-Arttu Perälälle kolmen ottelun pelikiellon vastustajan päähän osuneesta kontaktista F-liigan ottelussa Jymy–Happee 1.10.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut näin:

Tilanteessa Jymyn Perälä ja Happeen Salmi tavoittelevat irtopalloa. Salmi ehtii pallolle ensin ja yrittää pelata sen itselleen taaksepäin. Salmen kääntyessä Perälän puolelta taaksepäin Perälä liikkuu Salmea kohti ja Perälän käsivarsi osuu Salmea päähän.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Perälä on voimakkaassa liikkeessä kohti Salmea, ennen kuin Salmi tekee käännöksen. Perälä ei siten ole välttämättä pystynyt välttämään kontaktia Salmen käännöksen vuoksi. Kurinpitodelegaatio katsoo kuitenkin, että Perälä olisi voinut tilanteessa välttää voimakkaan kontaktin, mutta hän on sen sijaan korostanut kontaktin voimaa. Perälä pitää käsivartensa ylhäällä ja korostaa kontaktia nojaamalla yläkropallaan kohti vastustajaa. Johtuen Perälän omasta liikkeestä ja hänen käsivarrellaan tekemästään taklausliikkeestä Salmen päähän kohdistunut kontakti on ollut voimakas.

Johtuen Salmen nopeasta suunnanmuutoksesta ja siitä aiheutuneesta pään matalasta asennosta, kurinpitodelegaatio ei katso, että asiassa voitaisiin katsoa Perälän tahallisesti yrittäneen osua Salmea päähän. Kurinpitodelegaatio katsoo siten, että päähän kohdistunut taklaus on johtunut Perälän törkeästä välinpitämättömyydestä kanssapelaajan turvallisuuteen.

Kurinpitodelegaatio katsoo Perälän syyllistyneen väkivaltaiseen fyysiseen peliin ja määrää Perälälle kolmen ottelun pelikiellon.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta