Uutiset

Salibandyliitto ja pelaajayhdistys kartoittavat pääsarjojen otteluareenoiden turvallisuuden

Salibandyliitto käynnistää yhdessä joukkuepelien pelaajayhdistyksen kanssa kaikkien pääsarjajoukkueiden (F-liigan naiset & miehet & Inssi-Divari) ottelutapahtumien areenoiden katselmuskierroksen.

Katselmuksen tarkoituksena on kartoittaa otteluareenoilta mahdolliset turvallisuusriskiä lisäävät seikat. Näitä voivat olla liian lähellä kaukalon reunaa olevat ulokkeet, seinät, katsomorakenteet, huono valaistus jne. Katselmuksissa on mukana liiton, pelaajayhdistyksen, seuran ja hallin operaattorin (kunnan/omistajan) edustaja.

Katselmuksessa laaditaan raportti, johon kirjataan ylös hallin turvallisuusriskit, joiden perusteella annetaan lausunto ja muutosehdotukset sekä tarvittaessa muutosmääräykset.

– Pelaajien turvallisuus on ensiarvoisen tärkeä asia. Salibandyn olosuhteet ovat vuosien saatossa toki merkittävästi kehittyneet, mutta vielä ei olla likimainkaan kaikkien olosuhteiden suhteen toivotussa tilanteessa. Uusien hallien rakentamisessa otetaan salibandyn kasvaneet turvallisuusvaateet jo melko hyvin huomioon. Kuitenkaan olosuhteiden kehittyminen ei tapahdu hetkessä ja joudumme vielä pitkään elämään sen realiteetin kanssa, että vanhojen hallien seinät eivät siirry eikä niiden pinta-ala kasva. Siksi nykyisten olosuhteiden kriittisellä tarkastelulla voimme ainakin kartoittaa riskit ja tarvittavilla toimenpiteillä lisätä pelaajien turvallisuutta ottelutapahtumissa, linjaa Salibandyliiton yhteiskuntasuhdejohtaja Jari Kinnunen.

– Todella hienoa, että turvallisuuden edistäminen etenee konkreettisesti ja yhteistyössä kaikkien toimijoiden kanssa. Joukkueurheilijat ry on ollut asiassa aloitteellinen ja nyt myös pelaajien näkökulmat tulevat esiin. Pelaajayhdistyksen tavoitteena on saada mahdollisimman turvalliset olosuhteet salibandyn pelaamiseen. Huolellisesti tehdyllä kartoituksella ja siitä seuraavilla toimenpiteillä tämä toteutuu, kertoo Joukkueurheilijat ry:n toiminnanjohtaja Miika Rantatorikka.

Tavoitteena on suorittaa katselmuskierros vuoden 2022 loppuun mennessä.

Kuvituskuva: Anssi Koskinen