TPS takoi taas kaksinumeroiset – voittoputki jo viiden ottelun mittainen

Eilen kotonaan Nurmon Jymyn 12-6 tyrmännyt TPS jatkoi tänään samaa tahtia, kun SPV kaatui Kupittaalla lukemin 11-5. Turkulaiset ovat voittaneet kauden kaikki viisi otteluaan ja neljä niistä varsinaisella peliajalla.

Eilen Espoossa maalilla hävinnyt SPV pysyi mukana avauserän, jonka TPS vei vain 4-3, mutta toisessa Erik Storgårds, Miko Kailiala ja Joonas Koskinen tulittivat kotijoukkueelle kolme maalia lisää. Peliveljet veti maalivahti Rasmus Hasun penkille seitsemän maalin tappioasemassa ja kavensi kuudella viittä vastaan kahdesti, minkä jälkeen Waltteri Vesterinen iski vielä loppunumerot. Eilen hattutempun laukonut TPS-kapteeni Miko Kailiala pisti tänään vielä paremmaksi höystäen kolmea maalillaan kahdella syöttöpisteellä.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Nokian KrP kaatoi kotonaan OLS:n 9-8 kestettyään juuri ja juuri oululaisten huiman loppukirin. Kolmannen erän puolivälissä Henri Johansson laukoi KrP:n jo murskaavaan 9–4-johtoon ja harva arvasi lopusta tulevan vielä trillerin. Joni-Arttu Siepin upottama rangaistuslaukaus herätti oululaisten toiveet, ja maalivahti Roni Tuononen alkoi saman tien juosta aina tilaisuuden tullen penkille. Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua kavensi kuudella viittä vastaan Anssi Välitalo, minuuttia myöhemmin Luukas Hyvärinen ja viimeisen peliminuutin aluksi vielä Joni-Arttu Sieppi, mutta tasoitusmaali jäi sittenkin uupumaan. Nokialaisten Juuso Ahola oli saldollaan 3+1 ottelun tehomies, oululaisista laukoi Anssi Välitalo hattutempun.

Oilers voitti viikonlopun toisenkin ottelunsa ja piti paikkansa sarjakärjessä, kun Nurmon Jymy taipui Tapiolassa 10-1. Nurmolaisille viikonloppu tuotti nolla pistettä ja maalieron 7-22. Tänään jäi Heikki Iiskolan ylivoimamaali avauserän ainoaksi, mutta toisessa alkoi eroa tulla. Öljymiehet takoivat keskimmäiselle jaksolle viisi osumaa, joista kolme kirjattiin Justus Kainulaiselle ja yhdet Aaro Astalalle sekä Jesperi Lindforsille. Jymyn ainokaisen laukoi kolme minuuttia ennen loppusummeria Tommi Hakala kotijoukkueen ehätettyä sitä ennen jo 10–0-johtoon. Heikki Iiskola (3+1) ja Justus Kainulainen (3+1) olivat Oilersin neljän tehopisteen miehet.

Happee nousi sarjakolmoseksi kaataessaan Kupittaalla FBC Turun 7-1. Voittoon riittivät lopulta jo Markus Salmen ja Niko Laitin avauserään taituroimat maalit, ja toisessa erässä Jami Manninen laukoi ylivoimalla eron kolmeen. Päätöserään Happee nautiskeli vielä neljä maalia. FBC:n 1–4-kavennuksen iski voitetun päätypallon jälkeen lähietäisyydeltä Verneri Tuononen. Happeen tehokkain oli maalilla ja kahdella syöttöpisteellä Matti Minkkinen.

Sarja jatkuu ensi torstaina otteluilla EräViikingit–Classic ja Nokian KrP–FBC Turku.

Kuvat: Anssi Koskinen ja Iines Koskinen

Ykkösfani Tero Töyrylällä on riittänyt tänä syksynä tuulettamista niin TPS:n miesten kuin naistenkin otteluissa. Palloseuran molemmat liigajoukkueet jyräävät voittoputkessa.