Uutiset

Valituslautakunta julkaisi Kalle Vaaralan kolmen ottelun pelikiellon kumoamisen perusteet

Salibandyliiton valituslautakunta on julkaissut perustelunsa päätökseen, jolla se kumosi pääsarjojen kurinpitodelegaation Nurmon Jymyn Kalle Vaaralalle määräämän kolmen ottelun pelikiellon ottelusta Jymy–Classic 18.9.

Ote valituslautakunnan perusteluista:

Ottelun videotallenteesta ilmenee, että molemmat pelaajat pyrkivät tilanteessa pelaamaan palloa ja että Jymyn pelaaja ehtii palloon ensimmäisenä tullen tilanteeseen pystymmässä asennossa, Classicin pelaajan kurkottaessa palloon kumarassa asennossa. Voidaan arvioida, että kontaktitilanteessa Jymyn pelaajan olkavarsi osuu toista pelaajaa päähän, mutta videotallenteelta ei selkeästi ole nähtävissä, mihin ensikontakti osuu.

Valituslautakunta toteaa, että pelin videotallenteen perusteella pelaajien vauhti, liikesuunnat, vartalon asennot ja niiden muutokset huomioiden on vaikea arvioida, olisiko Jymyn pelaaja voinut reagoida toisen pelaajan liikkeisiin ja välttää kontaktin samalla oman pelillisen tavoitteensa menettäen.

Valituslautakunta on tarkastellut asiakirjaa ”Fyysisen pelin linjaukset pääsarjoissa kaudella 2022-2023”. Huomioiden videotallenteesta ilmenevän tapahtumainkulun tulkinnanvaraisuuden sekä sen, että kauden 2022-2023 linjausten mukaan kaikki pään seudulle tapahtuvat kontaktit eivät ole pelirangaistuksella sanktioitavia rikkeitä, valituslautakunta toteaa, että Jymyn pelaajan toiminta ei pelisääntöjen ja kauden linjausten perusteella täytä pelirangaistuksen kriteereitä.

Valituslautakunnan päätös syntyi äänin 2-1.

Eri mieltä ollut jäsen katsoi, että Jymyn pelaajan asennon muutos ennen kontaktia osoittaa hänen valmistautuvan kontaktiin sen sijaan, että yrittäisi välttää kontaktin. Näin toimiessaan hän on laiminlyönyt pelata tilanteen turvallisesti, josta on aiheutunut pääosuma. Jymyn pelaaja on siten syyllistynyt sääntökohdan 614/3 mukaisesti väkivaltaiseen fyysiseen peliin, josta on aiheutunut kontakti pään alueelle, mistä kauden linjausten mukaan minimirangaistus on kahden ottelun pelikielto. Tapauksessa ei kuitenkaan ole seikkoja, joiden perusteella olisi syytä koventaa rangaistusta kauden linjausten mukaisesta minimirangaistuksesta.

Valituslautakunnan koko päätös löytyy täältä.

Lue myös: Jymyn Kalle Vaaralalle kolmen ottelun pelikielto päähän osuneesta kontaktista.