Viime kevään finalistit ilakoivat kaksinumeroiset voittolukemat

F-liigassa iskettiin torstaina kaksi ottelua, joissa viime kevään finalistit napsivat voitot häntäpään vastustajistaan. Nokian KrP kukisti kotonaan nousija FBC Turun 11-4 ja Classic vieraissa sarjajumbo EräViikingit 10-5.

Nokian KrP teki vastustajastaa selvää jo avauserässä, jossa turkulaisten verkko venyi neljän minuutin sisään neljästi Simo Paulaharjun iskiessa kaksi osumaa ja Valtteri Viitakosken ja Nico Jonaesonin yhdet mieheen. Lauri Laine kavensi toisen erän alkuun, mutta sitten ropisi taas toisessa päässä, ja toisella tauolla KrP johti jo 9-2. Valtteri Viiitakoski (3+1) ja 300. tehopisteensä iskenyt Joona Rantala (tänään 2+2) olivat kotijoukkueen neljän pisteen pelaajat.

Esa Takalon ottelukuviin

Illan toisessa ottelussa onnistui ottelun avausmaalin tehnyt EräViikingit vielä kolmannessa erässä kaventamaan tilanteeksi 5-7, kun Joakim Lund iski etukulmaan illan toisen maalinsa. Sitten oli kuitenkin taas hallitsevien mestarien vuoro. Ville Hietaranta päätti vastaiskun etukulmasta sisään sujahtaneeseen laukaukseen, Sami Johansson osui kotijoukkueen pudottua Classicin syöttöketjun vauhdista ja Eetu Sikkinen nosti vielä rangaistuslaukauksesta kaksinumeroiset. Johansson kirjautti tänään hattutempun ja Sikkinen tehot 2+1.

Nokian KrP komeilee nyt sarjataulukon kärjessä kaksi pistettä edellä Oilersia, josta ottelun vähemmän pelannut Classic on yhden pisteen päässä. Hännillä on FBC Turulla sekä OLS:lla neljä ja tänään kuudennen kerran peräkkäin hävinneellä EräViikingeillä kolme pistettä.

Kuvat: Esa Takalo