Miko Kailialalla viiden maalin ilta, Oilers pysyy Espoon herrana

F-liigassa juhlittiin perjantai-iltana taas maaleilla, kun Oilers piti Espoon herruuden kaatamalla Westend Indiansin 10-1 ja TPS murjoi vieraissa Nurmon Jymyn 10-5 MM-hyökkääjä Miko Kailialan takoessa viisi maalia. Oilers otti nyt taulukossa vetovuoron, mutta paras piste/peli-tahti on vain yhden pisteen menettäneellä TPS:llä.

Espoossa mentiin pitkään tasaisesti, kun Oilers johti kahden erän jälkeen vasta 3-0. Antti Suomela sipaisi avausosuman Justus Kainulaisen poikkipassista, maalivahti Joonas Kaltiainen heitti upeasti Markus Markkolan läpiajoon ja Tuomas Iiskolan unelmaveto laidasta suhahti yläkulmaan. Päätösjaksolla nähtiinkin sitten kahdeksan maalia, joista kuusi erikoistilanteista, kun Öljymiehet veivät erän 7-1. Heikki Iiskola oli kahdella maalillaan ja kahdella syöttöpisteellään Tapiolan illan tehokki.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Nurmossa onnistui Jymy tasoittamaan tilanteeksi 1-1 ja kaventamaan lukemiksi 2-3, mutta perään iski Miko Kailiala jo hattutemppunsa täyteen ja perään Jere Niemelä komean osuman, joten TPS johti jo ensimmäisellä tauolla 5-2. Ero kasvoi tasaisesti, ja kuusi minuuttia ennen ottelun loppua Kailiala sujautti läpiajosta jo viidennen maalinsa. Samalla hänen jalkansa osui ikävästi maalivahti Aki Karjalaisen päähän, ja kovan kolhun saanut vahti joutui jättämään kentän. Loppuminuutit torjui Valtteri Honko. Miko Kailialan lisäksi kartuttivat turkulaisista pistepussiaan etenkin Peteris Trekse (1+3) ja Jere Niemelä (1+2). Ottelu oli kolmas perättäinen, jossa TPS ilakoi kaksinumeroiset voittolukemat.

Lauantaina pelataan sarjassa ottelut OLS–TPS, SPV–Nokian KrP, EräViikingit–Nurmon Jymy ja Classic–Happee.

Kuva: Anssi Koskinen ja Juhani Järvenpää