Hirmuvireinen Miko Kailiala pommitti TPS:n jo sarjakärkeen – vuorokauden sisään yhdeksän maalia

Eilen viisi maalia mättäneen Miko Kailialan hirmuvire jatkui tänään Oulussa, kun MM-hyökkääjä iski neljä osumaa TPS:n kaataessa OLS:n 9-4. Koko syksynä vain yhden sarjapisteen menettäneet turkulaiset ottivat samalla paikkansa taulukon kärjessä.

OLS johti ottelua avauserässä ja oli toisella tauollakin vain maalin päässä, mutta sitten TPS näytti erikoistilannepelaamisen mallia. Janne Hoikkasen alivoimamaali sai jatkokseen Miko Kailialan ylivoimaosuman, ja viimeiset kaksi linkosivat Mikko Hautaniemi ja Ville Hirvisuo tyhjiin.

Ari Arolan ottelukuviin

Nokian KrP olisi noussut vierasvoitolla SPV:stä ykköseksi, mutta kaikki kolme pistettä piti tänään Peliveljet lukemin 9-3 katkaisten samalla KrP:n seitsemän pelin voittoputken. SPV johti kolmannessa erässä 5-2, kun nokialaisten maalivahti Kaapo Kettunen ampaisi maaliltaan vastaan potkaisemaan palloa osuen samalla voimalla läpiajoa haistelleeseen Juuso Keskiseen. Syksyn pisin videotarkistusrupeama tuotti Kettuselle punaisen kortin. Peter Kotilainen tuhri tilanteesta tuomitun rangaistuslaukauksen vielä ohi maalin, mutta Sami Koski onnistui ylivoimalla, ja lopussa KrP:n verkko venyi vielä kolmesti.

Maalivahdit Lassi Toriseva ja Markus Laakso varastivat tänään shown hyökkäyspelistään tunnettujen joukkueiden kohtaamisessa, kun Classic löi Happeen vasta rangaistuslaukauskisassa 2-1. Maaleja nähtiin vasta kolmannessa erässä, ja silloinkin vain kaksi, kun Happeen Kaapo Siekkinen kuittasi nopeasti Classicin Nico Salon ylivoimaosuman. Ratkaisupaikkoja riitti molemmilla, ja muun muassa Jami Mannisen laukaus poikkisyötöstä kohti jo avointa Classic-maalia pysähtyi hyökkääjän Sami Johanssonin tielle ojennettuun sääreen. Rangaistuslaukauskisassa ehti Lassi Toriseva jotenkin käsineen kaikkiin Happeen neljään yritykseen, ja Eetu Sikkisen ja Toni Salmisen komeat yläkulmasijoitukset jättivät lisäpisteen isännille.

Nurmon Jymy piti asemansa pudotuspeliviivan tuntumassa kaataessaan Helsingissä EräViikingit 6-4. Avauserässä tappiolla käväissyt Jymy karkasi toisessa erässä jo 4–2-johtoon Matias Mäenpään viimeistellessä illan hattutemppunsa. Ottelun viimeisellä kympillä Niko-Arttu Perälän osuma sekä Elmeri Haverin tyhjiin laukoma pallo pudottivat EräViikingit lopullisesti kyydistä, vaikka kotijoukkueen Joona Alatorvinen vielä kaksi lohtukavennusta värkkäsikin. Tappio oli sarjajumbo ErVin seitsemäs perättäinen.

Kuvat: Ari Arola