TPS vei kärkiottelun – panoksena kolme pistettä ja jatkopaikka Cupissa

F-liigan naisten A-lohkon viikonlopun kärkiottelu iskettiin Turussa ja vieläpä tuplapanoksin. TPS vei kaikki kolme sarjapistettä ja vielä TEHO Sport Suomen Cupin jatkopaikankin kaatamalla PSS:n 6-5.

PSS:n Ella Sundström kavensi kolmannen erän alussa tilanteeksi 3-2, mutta Milla Nordlundin ylivoimamaali ja Olivia Pietilän osuma repivät eron taas kolmeen. Seuraavaksi sinetöi Sundström jo hattutempun, mutta heti seuraavassa vaihdossa Milla Nordlund laukoi voittomaaliksi jääneen 6–2-osuman. Jännitystä riitti kuitenkin loppusummeriin saakka, kun Fanny Holmberg ja Matilda Holmström nostivat porvoolaiset vielä maalin päähän.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Turkuun jäi toinenkin voitto FBC Loiston kaataessa SSRA:n 5-2. Aada Nieminen kykeni avauserässä kaventamaan Pipsa Ekon ja Eerika Kosken kotijoukkueelle laukomaa kahden maalin johtoa, mutta voittomaalin iski alivoimalla Eko jo toisen erän alkuun. Jo pelin puolivälissä mentiin lukemissa 4-2 Maija Väätäjän maalattua Loistolle ja Liinu Koiviston ylivoimalla SSRA:lle, ja loppunumerot iski lopussa tyhjiin Milla Granlund.

A-lohkon lauantain kolmas ottelu alleviivasi totaalisesti uusiutuneen Kooveen hankalaa tilannetta, kun SB-Pro haki pisteet Tampereelta murskalukemin 12-0. Jo avauserässä vieraat iskivät viisi maalia, joista kaksi samalla alivoimalla. Pron Laura Hietamäki (3+1) ja Aino Tuokkola lihottivat pistepussejaan neljällä merkinnällä. Milla Jaatisen nollapeli lähti mukaan 14 torjunnalla, kun toisessa päässä Piia Vilonen torjui kahteen erään 22 palloa ja kolmannessa tilaisuuden saanut Iita Viitanen kolme.

B-lohkon kärkijoukkue SaiPan voittoputki jatkui tänään kotona, kun Pirkat kaatui lopulta luvuin 6-2. Vielä toisen erän lopussa eroa oli vain yksi maali, kunnes Elina Suutari laukoi tilanteeksi 4-2. Tuuli Viuhko kasvatti eroa ottelun viimeisellä kympillä, ja loppunumerot iski tyhjiin Veera Lokka. Päivän pistehai oli tutusti Miisa Turunen, tänään saldolla 2+1.

Sarjakakkosena jatkaa ÅIF, joka kaatoi Kuopiossa Welhot 3-1 tehtyään voittoon riittäneet maalit jo avauserässä. Welhojen Makreeta Heikkilä onnistui vielä kaventamaan Sandra Ojasen ja Bea Karlingin rakentamaa vierasjohtoa, mutta päivän päätösosuman iski jo ajassa 33.37 Aada Heikkinen.

Helsinki United nousi lohkossa kolmanneksi kaataessaan kotonaan jumbo Blue Foxin 4-3. Anette Havana nosti avauserässä kahdesti tappiolla olleen kotijoukkueen kolmannessa erässä tasoihin ja Alisa Mäkelä ylivoimalla johtoon. Blue Foxin Pia Juhala tasoitti vielä runsaat kaksi minuuttia ennen loppua, mutta se ei tuottanut tänään palkintoa, kun Anette Havana laukoi jo seuraavassa vaihdossa Helsinki Unitedin voittomaalin.

Nousija Jokereiden kaikkien aikojen ensimmäinen vierasvoitto liigatasolla vietiin kirjoihin Keski-Suomessa, kun O2-Jyväskylä kaatui jatkoajalla 5-4. Kotijoukkue karkasi neljä kertaa johtoon, mutta Jokerit tasoitti aina uudelleen, ja Emilia Kaartoahon 4–4-osuma kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua tiesi jatkoaikaa. Se ehti vanheta vain minuutin ennen kuin Nea Suominen laukoi lisäpisteen Jokereille.

Yksi sarjapiste ei jäänyt O2-Jyväskylän ainoaksi meriitiksi, sillä illan ottelu aloitettiin hienoin juhlallisuuksin maalivahtiveteraani Tanja Matilaisen paidan noustessa areenan kattoon.